Нова мода в САЩ-купуват месо само от едно животно от местна ферма

0

      Това е нова тенденция в търговията на САЩ с месо от говеда. Тази търговия се подкрепя от няколко големи компании търгуващи на дребно- Food Market, Amazon и Fresh Direct.

     Американските търговски вериги са започнали да изграждат нов „канал” за продажби, което позволява на клиентите да проследяват пътя на месото. Потребителите искат да знаят къде е родено животното, как е отгледано с какво е хранено и др. Някои компании са решили да развиват тази идея като прескачат търговците и магазините, и доставят директно на потребителите.

     В компанията може да се поръча пържоли и бургери, които са получени от едно животно. Собственика на една такава компания Хана Раудсер е сигурна, че подобен подход към ценители на висококачествено месо е правилен. Доставчиците на месо “на една крава” смятат да проведат разговори с големите компании, като Tyson Foods и Cargill, които имат няколко милиона обороти и събират месото от хиляди ферми в цялата страна .

    Бизнес лидерите купуват 80% от добитъка на САЩ и произвеждат за 18 милиарда паунда (8.16 милиона тона) говеждо месо годишно. Оборотът на целия пазар, което в индустрията се нарича “минимално преработени суровини”, се оценява на $ 1.3 милиарда, и дейността на схемата е много скъпа и сложна. Обемът на общия пазар на месо и птици в САЩ е 200 милиарда долара годишно. Цената на месо и месни продукти от едно животно е много по-висока в сравнение с конвенционалните продукти. Например за 0.45 кг говеждо месо от едно животно, купувачът ще трябва да плати $ 8,50, а средната цена на рафтовете на търговците на дребно е $ 4,25. В същото време, миналата година, продажбите на цялото месо са намалели с 3 %, Производителността в сегмента на “месо от едно животно”, напротив, се увеличава с 12%. Изследователския център на Nielsen посочи, че нарастващата популярност на месо от едно животно е свързано с общата тенденция на населението за здравословен начин на живот.

   Нарастващото търсене на такива продукти е стимулирал лидерите в търговията на дребно Whole Foods, да инвестират в развитието на производството на месо. Trading мрежа започна да предоставя кредити на земеделските производители към увеличаване на обема на производството. Ресторанти предлагат на клиентите бургери, направени от месото на едно животното.Резултат с изображение за ангел йонов

    Въпреки това, експерти от индустрията, съветват потребителите не винаги да вярват на такива изявления. Това е сложен продукт на пазара, който в резултат от точка на преговори с отделни доставчици и не може да бъде свободно достъпен във всички ресторанти Въпреки това тенденцията месо от една крава продължава да набира скорост , Сега компаниите се опитват да предскажат темпове на растеж и преценят как трябва да се развива този бизнес .   Източник:WSJ

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here