Протест на животновъдите на 22.03.2017 год

0
Автор: Фермер.БГ

След проведени многократни разговори с екипи на МЗХ и дори със самия Министър, животновъдните формации не бяха удовлетворени от получените отговори и обещания и съвсем нормално бе „парата” да вдигне капака и на 22.03.2017 год. ще се проведе протест на животновъдите и биоземеделците от цялата страна. Вероятно пак ще има разногласия между самите животновъди /така е било и така ще бъде/,но протеста ще се състой, пък и трябва да се състой защото през последните седмици земеделските производители бяха свидетели на един цирк, който ние определихме като „тука има, тука нема”. Не може на най-високо ниво да се води спор между двете формации-сегашни и бивши върху най-тънката „струна” в цигулката на фермерите- субсидиите. Поместваме Декларацията на организаторите и искането за разрешение за провеждане на протеста. Говедовъд.ею

ДО Г-Н НАЧАЛНИКА

НА VI-ТО РУ-СДВР –
ГРАД СОФИЯ

УВЕДОМЛЕНИЕ

от Управителния съвет на „ОБЕДИНЕНИ БЪЛГАРСКИ ЖИВОТНОВЪДИ”
с председател Бойко Синапов, гр.София, ул.”Владайска” №29,
телефон за връзка 0898 41 55 93

УВАЖАЕМА Г-ЖО ФАНДЪКОВА,

УВАЖАЕМИ Г-Н НАЧАЛНИК,

         във връзка с входирана от нас Декларация в Министерство на земеделието и храните с вх.№ 92-153 от 08.03.2017г.до Министъра на земеделието и храните – проф. Христо Бозуков, в която ясно са разписани декларираните от нас искания за отмяна на Заповедта, както и във връзка с това, че до момента не сме получили отговор на поставените проблеми, Ви уведомяваме, че на 22.03.2017 година от 11.00 часа пред сградата на Министерство на Земеделието и храните е обявен национален протест на животновъдите в България, с който искаме да изразим нашето недоволство и възмущение  от действията на  ръководството на МЗХ, което ни поставя пред свършен факт без никакви мотиви и обяснения.  В протестът ще участват животновъди и биоземеделци от цялата страна.

         Благодарим Ви предварително за разбирането!

 

Управителен съвет на “Обединени Български Животновъди”/ОБЖ/: представители на 13 области в България  /Кърджали – Бойко Синапов , Пловдив – Дарина Шишкова, Кюстендил – Юлия Коюнджийска, София област – Цветомир Христов, Ловеч – Йочко Йочев, Перник – Цанко Станков, Смолян – Цонка Оджакова, Враца – Дойчин Ганев, Ямбол – Стоян Чуканов, Плевен – Бранимир Боянов, Шумен – Юлиян Вълчев, Сливен – Янка Попова и Габрово – Николай Кръстев/.

Участват всички членове на “ОБЖ” – физически лица, регионални сдружения,  областни и национални структури на животновъди и биоземеделци, легитимно представени в МЗХ като изрично посочваме някои от тях:

  • “Сдружение на земеделци и животновъди Пирин 2009” – Асен Андреев
  • “Съюз на животновъдите в България” – Иван Чалъков
  • “Асоциация за защита на редки автохтонни породи – КДК” – Тодор Диклиев
  • “Асоциация за опазване и развъждане на местна дългокосместа коза” – Тодор Георгиев
  • “Българска асоциация биопродукти” – Албена Симеонова

16.03.2017г.                                                                       С уважение:

  • гр.София                                                                                    /Бойко Синапов/

ОСТАВИ КОМЕНТАР