„Си Ар Ай България“ ООД има удоволствието да ви представи своя партньор AI Total. Компания създадена през 2010 г. в Холандия. Това е една от най-младите компании в света занимаваща се с генетика в говедовъдството. AI Total работи с развъдчици и партньори от цял свят и предлага модерна генетика, целяща да създаде по-висок доход и да отговори на специфичните изисквания на всеки един млекопроизводител. Биковете се избират внимателно от най-добрите семейства крави, които са се доказали в много поколения и различни среди.

   Представяме ТОП предложения: Eldorado, Tarzan, Baylaboy, Apple Pie Red

DG ALBERO ELDORADO /NAAB 515HO00260/ е един от най-добрите бици в гамата на AI Total.

ELDORADO е с изключително висок GTPI (+2744)! Отличава се с чудесни резултати за усвояемост на храната (+224) и комбинирано съдържание на мазнини и протеин (+180). С висока лекота на отелване на бика (6,4%), лекота на отелване на дъщерите (3,8%), позитивна заплодяемост на дъщерите. ELDORADO същевременно е подобрител по тип PTAT (+2,00), подобрител по виме UDS (+1,38) и подобрител по копита (+1,67). Всичко това съчетано с перфектно родословие /MONTROSS x SUPERSIRE x MAN-O-MAN/ прави ELDORADO олицетворение на пълния пакет развъдни стойности удовлетворяващи и най-високите изисквания на всеки млекопроизводител.

 

 

 

 

KONING TARZAN /NAAB 515HO00273/ е най-син на Silver с +2728 GTPI и е великолепен подобрител по тип PTAT (+2,84). Освен това TARZAN има отлична продуктивност и много добри здравни признаци. С висока лекота на отелване на дъщерите (5,5%) и лекота на отелване на бика (9,1%). TARZAN остава много стабилен и в преценката си в Канада с индекси +3394 GLPI и +14 на структура, +173 CFP, което го ранжира на четвърто място от синовете на Silver в Канада. Изключително подходящ комплексен подобрител за млечни ферми търсещи висока продуктивност и без компромис в здравните признаци. PTAT по тип (+2,84), преценка по виме UDS (+2,54), кара и копита FLC (+1,92).

DKR BAYLABOY /NAAB 515HO00285/ е в челния топ три по GTPI (+2699) списъка на AI Total. Великолепното родословие KINGBOY x GARRETT x SHOTTLE е съчетано с много добра продукция и отлични здравни признаци. PTAT по тип (+1,92), преценка по виме UDS (+2,49), крака и копита FLC (+1,87). Висока лекота на отелване на бика (8,4%), лекота на отелване на дъщерите (5,8%). Наред с тези отлични оценки дъщерите на BAYLABOY притежават много висока по продължителност на използване PL (+6,8). Завидна е и общата бална оценка NM$ (+739). Всичко това прави BAYLABOY изключително завършен и балансиран бик, подходящ да покрие и най-взискателния фермер.

CAPS DG APPLE PIE RED / NAAB 515HO00254/ се нареждайки на четвърто място за червеношарен бик в ранглистата на AI Total, GTPI (+2294). Освен това APPLE PIE е номер едно червеношарен бик в Холандия заради своите изключителни здравни качества и прекрасни вимена. PTAT (+1.92), абсолютен подобрител по вимена UDS (+2,49), подобрител по крака и копита FLC (+1,87) съчетани с много висока продължителност на използване PL (+5,9). Индекса на заплодяемост на бика е със завидната стойност FI (+3,2) и заплодяемост на дъщерите DPR (+3,3). Предлага се също и сексирана сперма от APLLE PIE. Всички тези преимущества на APPLE PEI RED  съчетани в едно  го правят изключително подходящ за работа в ней-елитните ферми.

 

AI Total е в състояние да избере бикове за всички специфични пазари. На пазара на говежда сперма в света има толкова различни индекси, които са структурирани по свой собствен начин, в които биковете на AI Total се нареждат в челната петица.

Следващите две страници ви показват класирането на AI Total  биковете по различните индекси за преценка.

  За повече информация може да намерите на www.cribulgaria.bg и  www.ai-total.com

 

1 КОМЕНТАР

 1. лекота на отелване на бика (9,1%) – за Тарзан
  Висока лекота на отелване на бика (8,4%), – за DKR BAYLABOY /NAAB 515HO00285/
  Висока лекота на отелване на бика (8,4%) – за APPLE
  Това не е никаква лекота на отелванията , не слагайте на юници и дребни крави , ще берете ядове!!!!
  за лекота на отелванията се има под 7% – имайте го предвид!!!
  АМАН от фирми нямащи яснота какво предлагат. Искам отговор от собственика на фирмата относно т.нар. лекота на отелванията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР