Пазарите за животни = много проблеми

0

Чест прави на БАБХ, че предостави доклада на Анималс Ейнджълс –

Доклад за сериозни проблеми във връзка с хуманното отношение към животните на
пазарите за животни в България, по наблюдения, извършени от Анималс Ейнджълс през м. юли 2017 г.

Доклада си е направо критичен, но и реалистичен. Дори на някои други пазари нещата вероятно са и по зле. Обществеността трябва да се запознае с този доклад и също да помогне за излизане от ситуацията. Същото важи и за органите на реда. Всъщност, докато не се тропне по масата и изпълнява закона и Наредбите, ситуацията вероятно ще е същата. Фермерите също трябва активно да се включат в това. Именно тези хора, които се усмихват хитро под черните мустаци, си плетат кошничката върху труда на животновъдите.
В крайна сметка, като избухне заболяване, при всички случаи разпространено от тези мустакати „братя”, те отиват да търгуват в чистите райони, а фермерите в заразения район почват да носят загуби от ваксинации, дезинфекции и умрели животни до унищожаване на ферми. Трябва да се сложи край на тази търговия и излизането на животните от „концлагерите”.Съвсем скоро в Говедовъдни новини- 33 поместихме репортаж за такова отношение към животните в Нова Зеландия, в крайна сметка над 50 000 долара глоба за собствениците.
Уважаеми читатели, прочетете този доклад и дайте заедно да помогнем на ветеринарните власти да се справят с това чудо – нерегламентиран пазар за животни. Защото в сегашното време и сам воинът не е воин.
Говедовъд.ею помества целият доклад, без редакторска намеса. Извиняваме се на читателите с по-слаби нерви, но …..това е реалността в България.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.11 MB]

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here