Да не прелее чашата, и кой ще плаща масрафа

0

Обади се наш млад фермер, който преди една година е взел трудното решение да отглежда месодайни животни. Браво на момчето. Купил си 10 женски телета, закарал ги на пасище и сега ги свалил в селото в очакване на първият щастлив за него ден – раждането на първото теленце. Идва зима,а е и мераклия и решил да си направи едно малко оборче. Преди няколко дни му идва комисия от четирима инспектори.
Човека досега не е получавал никаква субсидия. Обаче прави се обстойна проверка на тия десет крави. Проверката на цялата документация, включително за тетрадките за хигиена и още безброй такива.
Идва ред и на фуража, който се купува пакетиран от производителя и съответния документ за качество и достоверност. След това проверяващите коректно си преписват състава и % на компонентите в него. Човека си помислил,че ще вземат проба за да удостоверят дали не са го излъгали. Няма такова нещо, остава за протокола.
Интересното е колко лева струва на държавата една такава проверка. По отношение на проверките никой няма против, така трябва да бъде. Нали все обвиняваме,че ни внасят храни с по-лошо качество. Нека нашите да са с проверено качество. Но някак си не върви четирима експерти половин работен ден да проверяват по2.5 крави. Някой трябва да плаща масрафа.
Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР