Гръцките фермери – отново на пътя

0

Преди няколко дни, лидерите на гръцките земеделски организации   решиха да се започнат протестни действия, засега по места. Най- земеделски  район на Гърция, намиращ се в района на Лариса и Трикала, както винаги ще поведе протестите. В този район за протест са определени дните – 24 и 25 януари. Първият ден ще бъде блокирана магистрала Е65, а на втория ще има „блокада” на  входовете на Лариса.

Нашите искания са специфични, честни и свързани с нашето оцеляване – казва един от организаторите.
Тези митинги се предшестват от митинги по места. На тях се отбелязва, че проблемите на земеделските производители се дължат на политиката на правителството, което ги води до непрекъснато намалява доходите,  масова бедност и унищожаването на хиляди земеделски производители и фермери.
Исканията на фермерите фокусират върху данъчните отчисления, ниските изкупни цени на продукцията, високите производствени разходи,  както и високите осигурителни вноски. Фермерите настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум,  да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването, и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените

Все още не е решено къде, ще излязат тракторите на област Серес – другата област с развито земеделие. Има изказване от организаторите,  че има вероятност протеста да бъде наблизо до българската граница, и то не  е случайно. България в момента е председател на Европейския съюз. Земеделците от региона,  ще се опитат да се преодолеят всякакви лична несъгласия, създадени през предходни години, между организациите, и да тръгнат напред заедно, за доброто на тяхното бъдеще.

Говедовъд.ЕЮ

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР