Цена на млякото – февруари

0

Публикуваме тези цени, защото много предприятия в Европа определят цените си на база  цените, за суровото мляко, давани от тази компания.

Най-голямата компания в Европа изкупуваща кравето мляко на десетки хиляди фермери от Холандия, Германия и Белгия,  FrieslandCampina няколко дни преди началото на идващия месец, коректно публикува цените на млякото за следващия – февруари. Публикувани са вече и цените за месец февруари.

Осигурената цена за сурово мляко от FrieslandCampina за февруари 2018 г. е 35,75 евро за 100 килограма мляко. Гарантираната цена намалява с 1,75 евро в сравнение с януари 2018 г. (37,50 евро).
Намаляването на гарантираната цена, е резултат от очакванията за спад в цените на млякото на референтните компании. Наблюдава се тенденцията на спад в продажните цени на млечните продукти, особено на сиренето и суроватката; причинени оса увеличаване на предлагането на мляко.
Гарантираната цена се отнася за 100 килограма мляко, със съдържание на протеини 3,47 процента, съдържание на мазнини 4,41 процента и съдържание на лактоза 4,51 процента и без ДДС. Посочените суми се отнасят за средна доставка на 800 000 килограма мляко годишно..

Осигурената цена за биологично сурово мляко през февруари 2018 г. на FrieslandCampina е 49.00 евро. Цената за това мляко остава същата както и през февруари.
Очаква се цените на биологичното мляко да намалеят, това се отнася и за цените на млякото на редица референтни дружества. Органичната гарантирана цена се отнася за 100 килограма мляко, със съдържание на протеини 3,47 процента, съдържание на мазнини 4,41 процента и съдържание на лактоза 4,51 процента и без ДДС.
Посочените суми се отнасят за средна доставка на 600 000 килограма мляко годишно. Премията, базирана на обема през 2017 г се преустановява.

Източник: FraesllandCammpina

 

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР