Да видиш как трудът, мечтите, сътвореното от теб …..се превръща в пепел

72

Петдесет животни изгоряха във ферма с добричкото село Славеево. Съмненията са за умишлен палеж, коментира шефът на противопожарната служба в Добрич, Дарин Димитров.
Пламъците лумнали рано в неделя. Изгорели са 44 крави и 3 теленца, 200 ролон бали фураж, трактор „Ландини“ и 300 кв.м покрив. Според стопанина пожарът най-вероятно е умишлен.
Евгени Минчев е роден в София, от 1991 година се занимава с животновъдство в родното село на баща си Славеево. Обича много животните и сам се е грижил за тях. Днес той не може да приеме ситуацията.
Шефът на пожарната служба в Добрич Дарин Димитров съобщи, че се работи по случая и потвърди, че най-вероятно става дума за умишлен палеж.

Източник ТВ Добрич.

В неделя – 04.02 точно в 9.56 минути телефонът ми звънна, натиснах копчето и отсреща се представи един мъж, и ми каза –
Запалиха ми фермата, нямам вече крави”.
В първият момент си помислих, че фермера е ликвидирал стадото си, както напоследък има много случаи, и това го смята за пожар – то си е така де.
След това, Евгени ме помоли на всяка цена да пишем повече за фермерите, за техния труд, за трудностите, които трябва да преодоляват. Да предадем на браншовите организации, които работят все още, да защитават своите говедовъди. Държавата най-после да слезе на земята, и да повдигне вече падналите фермери. Да се направи всичко възможно, които иска да развива семеен бизнес с по-малък брои животни да се съхрани. Тези, които произвеждат биологично мляко, също да бъдат поощрявани.
На кадрите по телевизията за първи път видях животните. Дори в смъртта си те показваха, че са добре гледани животни, а не са сбирщина от говеда.
Отнасям се с уважение към г-н Минчев, който в най-трудния момент за него, стоящ пред догарящия обор, пред агонизиращите крави, намери сили да помисли за колегите си, и призове за тяхната защита, за тяхното настояще и бъдещето да бъде добро и плодотворно за тях.

За говедовъд.ею  Михаил Михайлов

72 КОМЕНТАРИ

 1. Такова нещо не се преживява.да видиш как всичко което си постигнал в този скапан живот с къртовски труд си отива и ти си безсилен и неможеш да спасиш нищо…..страшно е.само който го е изпитал на свой гръб знае какво е.изроди долни.бял ден да не видят

 2. Моля огранизирайте събирането на дарения .. всички колеги ще дадем кой колкото може

 3. Здравейте,разговарях с Евгений,който е толкова интелигентен човек,поет, с добро сърце. Той беше щастлив от “неочакваната човечност” на хората,които са го потърсили,за да помогнат. Брат му ще отвори сметка утре сутрин и ще ми се обади. Моля пишете кэде има организация за помощи,за да може да се обсъдим информация. email- abeluhova@gmail.com
  Fb-Antonia Beluhova

 4. Познавам Евгени и Божидар Минчеви повече от 25 години . Истински хора свързани с земята и животните . Малко са хората като тях .С много труд и любов създадоха фермата . Свидетел съм от първия ден . Искрено съжалявам за трагедията която ги е сполетяла . Това е жесток удар .Обръщам се към всички които могат да помогнат . Нека да го направим да им помогнем в този тежък момент .
  Аз и моето семейство ще помогнем . Знам , че все още има добри хора в България.

 5. дано се намерят тези злосторници, това не може да са хора, това са изроди, заслужават затвор за всяко убито животно, за отнетите труд и мечти на човека, искрено му съчувствам

 6. За мен това евентуално нападение над животните
  е нечовешка постъпка
  това може да го извърши
  буквално казано само изрод без скруполи без капка жалост и без морал
  това е опадъкът на нашето
  човечество

 7. Може да се помогне , по юничка малко груб фураж . които може нека да помага !

 8. На първо време му трябват средства за възстанивяване на постройката.един покрив да може да направи и след това кой теленце,кой фураж

ОСТАВИ КОМЕНТАР