Всички ушни марки с баркод

4

След  обнародването в ДВ бр.5/12.01.2018 г.,влязоха в сила промените които предвижда наредба №6 за изискванията към средствата за официална идентификация на животните.
Основните промени свързани с ушните марки са завишаване на изискванията свързани с качеството на предлаганите идентификатори подлежащи на регистрация в БАБХ,и даване на възможност за идентификация на едри преживни животни по един от следните начини:
-две ушни марки с жълт цвят;
-ушна марка с жълт цвят поставена на дясното ухо и електронна ушна марка с оранжев цвят поставена на лявото ухо;
-две ушни марки със син цвят и търбушен болус;

Ново при надписите на ушните марки е задължителното изискване на всяка част на ушните марки да има поставен баркод с номера на марката.

Фирма Соломон-София ЕООД  предлага ушни марки на немския производител Gepe-Geimuplast GmbH отговарящи на най-високите стандарти за идентификация в животновъдството.

Ново в гамата ни от продукти, е ушна марка предназначена за пасищно отглеждани животни, с два пъти по-голяма площ от обичайната, ушна марка със специален контейнер, с който при поставянето и се взема тъкан за ДНК анализ, електронни ушни марки за говеда и болуси.

Баркода на нашите ушни марки, може да прочетете със смартфон още сега от снимките, като за целта е нужно да свалите от интернет беззплатно приложението „i-nigma”.
Продуктите GEPE Q-flex се произвеждат в съответствие с ISO 9001:2008 от висококачествен гъвкав полиуретан (TRU) от модерни, напълно автоматизирани производствени линии. Всички RFID продукти (електронни средства за идентификация) са тествани по ICAR.
Специфичната форма на ушната марка, подсиленото тяло и острия пробивен връх на „мъжката” част, заключващ пръстен и отвори за вентилация поставени в „женската” част, високото качество на печата и на материала са предпоставка ушните марки GEPE да са предпочитания продукт.

За Говедовъд.ею –  д-р Тодор Синабов

4 КОМЕНТАРИ

 1. Всеки ден нещо ново…
  Влагане на пари…
  Толкова много ли пречим?

 2. не се сърди на нас, ние само ви информираме, ама вие вече свикнахте- наредба 3, модул мляко, номера. майтапя се. тежи ни, защото го искат да стане за две години. хората са го направили за 20. освен това, два пъти имаше дерогация допълнителна и ние все не сме готови. А нали знаеш по тебе, като даваш пари искаш да се случи нещо

 3. Не се сърдя на теб.
  Ако не е и сайта няма и да разберем. Просто ще отнесем глобите.

 4. В Испания поставих хиляди болуси и ушни номера на овце. А в България съм поставил хиляди магнити на говеда, което е все едно да поставиш болус с микрочип.
  В Испания си направих една шега с микрочип. От един стар болус извадих микрочипа и го сложих в устата си под бузата. Беше обед и се хранехме на полето. Приближих се до групата, състояща се от един колега и няколко работници и собственици на овце. Правехме ваксинация, комбинирана с маркиране на ушите и поставне на болуси. Жегата беше непоносима и бяхме голи до кръста. Приближих се къъм групата и казах: “В България по времето на тоталитаризма ни поставяха микрочипове подкожно, на врата. Ето сега може да се прочете мо с апарата.” Колегата и всички останали бяха силно изненадани, когато апаратът, приближен до врата ми, отчете номера. Бяха шашнати. Но колегата се сети, че е номер, защото видя, че номерът е испански и то от провинция Арагон. Извадих микрочипа от устата ми и всички се засмяха на шегата. Та през ръцете ми са минали поне шейсетхиляди ушни марки и болуси.

ОСТАВИ КОМЕНТАР