Цирков слон убит при катастрофа

0

Днес, камион превозващ слонове, играещи в цирк, е катастрофирал в Испания близо до Ла Манча. Камионът, при хубаво време е предприел изпреварване на по-бавно движещо се превозно средство, и при маневрата се обръща. Вследствие на това единия от слоновете е убит.
Снимките показват, че три от животните, след като са излезли от преобърнатия камион блокират пътя. След което, следва сложна операция по спасяването им. С помощта на кранове, пострадалите слонове са натоварени на други превозни средства, за да ги махнат от пътя.  Два от петте превозвани слона  са невредими. На ранените слонове е оказана медицинска помощ. Шофьора на камиона също е жив.

Катастрофата предизвика възмущение в Испания. “Какво още трябва да се случи, за да бъде окончателно забранено експлоатацията на животните в цирковете?” казаха от  Партията за хуманно отношение към животните PACMA. Говорителя на цирковите  асоциация  отрече обвиненията на активисти за правата на животните. Животните се отглеждат и лекуват  добре в цирковете.

Източник stern.de

ОСТАВИ КОМЕНТАР