ЗА хуманно отношение към животните

2

Скоро публикувахме статията:

Фермери илюзионисти

 В нея ви разказахме,  повече за „фокусите”,  които правят някои фермери. Днес ще ви разкажем как се наказват  фермерите, които не спазват правилата за хуманно отношение към животните, но в Германия.

Заради жестокостта към животните, съда в Аугсбург – Германия, осъди фермер да заплати 2000 евро глоба. Във фермата е имало вързано животно с верига, която е разранило врата му и се оформила дълбока, кървяща рана. Малките телета също са били недохранени и недоразвити. Клиентът се опитал да лекува раната сам. Той не е повикал ветеринарен лекар, поради финансови причини. Фермерът живеел от „млечни пари” и се мъчел да оцелее. Той е спечелил около 17 800 евро годишно, след приспадане на застрахователни и други задължения, му останали около 7100 евро. Това прави месечен доход от 600 евро. Освен това, този фермер, който отглежда 35 говеда, е имал и друга глоба от 2015 г., когато е глобен със 600 евро, тъй като една от кравите му имала прораснали копита с гнойни абцеси.

“Икономическите трудности, не могат да бъдат оправдание за хуманното отношение към животните. Пострадалото животно е лекувано четири седмици, и е било със сериозни болки” – е казал прокурора.
Защитникът на фермера контрира, че не е действал с умисъл и е мислил, че може сам да лекува животното.
Хуманното отношение към животните, вече на много места, съвсем правилна,  излиза на преден план.

Източник:augsburger-allgemeine.de

 

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР