Анализират млекопроизводството в Беларус

0

Президентът на Беларус – Александър Лукашенко, възложи да се изготвят анализи за предприятията произвеждащи мляко. Според държавния глава, стопанствата, които произвеждат мляко, трябва да насочват суровините си предимно към успешни преработвателни предприятия. Така те ще бъдат натоварени още повече, което означава, че държавният бюджет ще получава допълнителни приходи под формата на данъци.

Това трябва да бъде политиката, а не все да даваме шанс на тези, които не работят добре повече от двадесет години в съвременната история” – каза Александър Лукашенко.

Президента възложи на специалистите, да  направят пълен анализ на всички млекопреработвателни предприятия. Да се знае  какви заплати се плащат на служителите там, на какви цени купуват суровините, и какви са плащанията им към бюджета. Той също така препоръча, затъващите предприятия,  да бъдат затворени или модернизирани.

Накрая Лукашенко обърна внимание на факта, че правителството постоянно настоява, да се осигури ред в земеделските предприятия. “Дисциплината и редът са нашето спасение. И 25% намаляване на разходите в селското стопанство е това, което трябва да направим “.

Всичко това се случи при посещението му в  млечния завод “Туров”.
Директорката на завода – Олга Луцко, също така каза пред журналистите:
Нашата компанията обработва 400 тона мляко на ден, и доставя продукти на 12 пазара, включително ОНД, ОАЕ, Йордания, Сингапур, Китай. В края на януари стартирахме втората производствена линия, която ще ни позволи да увеличим производството на мляко на 750 тона на ден” .
Източник:naviny.by

ОСТАВИ КОМЕНТАР