Ние коментираме вашите коментари: Палми, маймуни, масло, сирене …

36

Предстой приемането на Наредбата за разделяне на преработката на млечни продукти в мандри, които ще преработват само мляко, и такива, които ще работят с растителни суровини.
Получихме от нашия читател – Иван Грънчаров коментар, във връзка с материала на ИНТЕЛИ АГРО:

 „Спасяването“ на пазара на мляко мирише на мухъл и нечистоплътност

публикуван в Говедовъд.ЕЮ
Тези дебати, се водят няколко месеца преди датата,  когато Америка със закон ще забрани използването на растителни мазнини и сухо мляко в производството на млечни продукти.
Също така, след няколко месеца, вероятно руското правителство  ще вкара проект в руската Дума, за приемане на наредба, със  същата забрана.
Във тази връзка, искаме да „бием камбаната”, да алармираме обществеността,  да се обединим, всички ние, заедно, около идея за  организиране на общонационален митинг,  за прекратяване използването на растителни мазнини и имитиращи продукти в производството на млека, и млечни продукти. Искаме здравословна храна за децата си, за всички нас.
Говедовъд.ЕЮ


Вече повече от десет години, се води една измислена война, с мирис на много пари и опасна игра, със здравето на българите. Крайно време е да се забрани изобщо влагането на растителни мазнини, в млечните продукти и пълна забрана съществуването на имитиращи продукти.
Причините са много.
Първо, вече целият свят тръби за вредността от палмовата мазнина, и е факт забраната им в страни, като САЩ и Русия. Нека не забравят НЕуважаемите лобисти защитаващи палмата, че проблема е в това, че се влагат огромни количества в килограм готов продукт, които са си направо чиста отрова за хората.
Палмовото масло е силен карциноген, особено в тези концентрации, които влагат производителите на имитиращи продукти.
Развитите страни отдавна са се отказали от внасянето и влагането на палмовото масло в хранителната индустрия, те ограничават продажбата на продукти, които го съдържат, и на етикета задължително отбелязват наличието му.
Много от вас, вероятно не знаят, че палмовото масло се използва широко за смазване на металургично оборудване.
Единственият плюс на палмовото масло, за потребителя, е неговата цена. Но когато става дума за здравето, най-добре е да забравим за икономиите. Статистиката за 2017 год. е направо стряскаща. Официално се влагат по 1000 тона палма на месец в имитиращи продукти. Това прави 12 000 тона или 12 000 000 кг. палма на година. Всеки българин средно е хапнал по два килограма палмова мазнина за година. Ако предположим, че половината не употребяват такива продукти значи три милиона от тях добре са хапнали масло, с което в белите държави си смазват машините.
Температурата, при която маслото се топи, е по-висока от температурата на човешкото тяло. Когато то попадне в стомаха, се превръща в лепкава като пластилин маса, която се опитва да слепи и други компоненти. Това води до диабет, онкологични тумори, импотентност и безплодие вследствие хормоналната недостатъчност при мъжете, нарушение на обмяната на веществата, исхемична болест на сърцето, инфаркт на миокарда, рак на гърдата и простатата. След това се чудим, защо сме най-болната нация.
Второ от това, че се влага палма, страдат всички по веригата от зърнопроизводителите, фуражопроизводителите, животновъдите млекопроизводители и стигнем до млекопреработвателите. Всички те са обречени на фалит. Въпрос на време е да стане факт.
Трето, на фона на така изброените губещи от ситуацията, е гнусно да излезе някой и да плаче, че видиш ли ще се наложи да си затвори имитиращото предприятие, и видиш ли ще пострадат хората, които ще останат без работа. Моят отговор е …. в такъв случай няма ли да е по-лесно да се снабди с напалм или да ни вкара в газови камери за да ни приключите скорострелно. Опс, забравих, че така няма да може да направите много кинти.
Време е да се спре геноцида, който става пред очите на управляващи и опозиция. Време е!!!!
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ С ЦЕЛ ЗАБРАНА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА РАСТИТЕЛНИ МАЗНИНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ИМИТИРАЩИ ПРОДУКТИ, КАКТО И ЗАБРАНА ИЗОБЩО НА ИМИТИРАЩИТЕ ПРОДУКТИ. С продължителност приемане на искането.
Мисля, че сме достатъчно много, за да се чуе нашето искане, и не само да се чуе, а да се приеме.
Засегнатите пряко сме стотици хиляди …. зърнопроизводители, млекопроизводители и млекопреработватели. А косвено засегнатите потребители са милиони.
15 юни е една добра дата за започване на Национален протест.
Иван Грънчаров – читател на Говедовъд.ею

36 КОМЕНТАРИ

 1. “Тези дебати, се водят няколко месеца преди датата, когато Америка със закон ще забрани използването на растителни мазнини и сухо мляко в производството на млечни продукти.
  Също така, след няколко месеца, вероятно руското правителство ще вкара проект в руската Дума, за приемане на наредба, със същата забрана.
  Във тази връзка, искаме да „бием камбаната”, да алармираме обществеността, да се обединим, всички ние, заедно, около идея за организиране на общонационален митинг, за прекратяване използването на растителни мазнини и имитиращи продукти в производството на млека, и млечни продукти. Искаме здравословна храна за децата си, за всички нас”.
  Говедовъд.ЕЮ”

 2. Докога ще се отлагат….нещата…..нека обществото бъде активно и непримиримо…

 3. Съгласен съм с всичко казано от Вас, радвам се ,че ви има, ама вече съм уморен от това да произвеждам мляко , цената на което е по малка от едно шест грамово кафе. Отвратен съм от това ,че бюрокрацията е толкова голяма, правосъдието толкова корумпирано. Винаги може да разчитате на мен колеги. Благодаря Ви.

 4. ЕЙ, ЗАЩО НЯМА АКТИВНОСТ ЗА НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА?!

  НАИСТИНА ЛИ НЕ РАЗБИРАТЕ ?!

 5. Протестите не вършат работа.Трябва ни производство. Протестите няма да осигурят поминък на хората.

 6. Юрий, трябва на всяка цена да се забрани влагането на палмово масло и сухо мляко, ако искаме да имаме нормално производство! Това е жизнено необходимо за българското млекопроизводство!

 7. Иначе, каквото и да правим, мафията ще ни бъзика със имитиращи продукти!

  • Йордан Йорданов Това не е ли заложено в програмата? Мисля, че сме единодушни по въпроса, а Yuriy Igoshin е прав, че с протести на дребно няма да се получи. Считам, че дейни изяви и подкрепа на частица от всичкото неуредено е само загуба на енергия.

  • Абе, остави тази програма. Петя вече отрезня и разбра, че няма да вземем власт преди 5 години, а до тогава жива крава няма да ни остане.

  • Колкото до самата програма, Гетов и Арабов отхвърлиха забраната.

  • 1.1.4. СПЕЦИАЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ.
   • Пълна забрана за производство на имитиращи млечни продукти и влагане на хидрогенирани растителни мазнини в каквито и да е било продукти;
   • Няма ка да стане, защото хидрогенираните растителнои мазнини не са забранен продукт

  • + Гетов и Арбов не са единствените, дори и да е така, то искам да разбера мотивите им

  • Нали съм ви пратил целия документ, който Гетов и Арабов задраскаха!

  • + тук засега пишем аз и ти, така че нека се придържаме към свои мисли и съждения

  • Ами това са мотивите – “Няма ка да стане, защото хидрогенираните растителнои мазнини не са забранен продукт”

  • Ако някой има да каже нещо, да ни репликира независимо от позиция и да изложи своите си схващания, то той ще го направи, нека не говорим от чуждо име и да не слагаме думи в чужди уста

  • Абе аз цитирам написаното от ТЯХ! Какви глупости говориш пак?!

 8. ТОЧНО СУХОТО МЛЯКО И ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРСКОТО МЛЕЧНО ГОВЕДОВЪДСТВО!!!!

 9. И ако сега не го забраним, когато Америка и Русия направиха това, по-добре въобще да се откажем да се занимаваме с млечни крави!

 10. Нали съм ви пратил целия документ, който Гетов и Арабов задраскаха!

 11. Йордан Йорданов със забрани не става. Става с коопериране, взаимоспомагателна каса и производство.

  • Юрий, всичко това ще го направим, но ако не спрем имитиращите продукти, те ще ни разбиват постоянно!

  • Йордан Йорданов Няма да го направим . Защото никой нищо не иска да прави.

  • Йордан Йорданов Моята информация е друга. Аз чакам Косьо да напише документ по този въпрос!

  • Ти вчера не чете ли, какво писах на Петя?
   “Йордан Йорданов Няма да стават толкова бързо нещата. Първо, трябва да създадем организации на производители по няколко наредби. После министерството да ги признае (тук може да търсим връзки). След това, ще им направим проекти за преработвателни предприятия и търговски обекти (къси пазарни връзки), ще кандидатстваме с тях по Подмярка 4.2. Ще се наложи и кредити да се вземат и едва тогава ще усвояваме милионите. Вероятно ще трябват около 2 години. Така че, спокойно.”

  • Йордан Йорданов Става със срещи по места. Разбирателство и осигуряване на поминък. Скоро няма да има кой да чете …. документи. Изходите на България са задръстени, а мургавите и тези в които е властта не четат … крадат.

  • Преди да започнат срещите, ще трябва да има какво да им предложим – система за сдружаване!

  • Йордан Йорданов преди да започнат срещите трябва да се подготвят. За това ще отидат 3, 4 месеца. А системата е готова.

 12. Ами това са мотивите – “Няма ка да стане, защото хидрогенираните растителнои мазнини не са забранен продукт”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here