Комисарят Хоган популяризира храните и напитките от ЕС в Китай

0

Филип Хоган, комисар по земеделието и развитието на селските райони, направи поредица бизнес-срещи, за да популяризира продуктите на ЕС за храни и напитки с пътуване до Шанхай, Китай, от 14 до 17 май.
Комисарят Хоган заяви: “Китай е ключов търговски партньор за сектора на хранително-вкусовата промишленост в ЕС. Съществува силно нарастващо търсене сред нарастващия потребителски клас в Китай за нашите висококачествени храни и напитки, и като се срещнем директно с нашите китайски колеги, изграждането на бизнес и политическите връзки, необходими за ускоряване на този растеж, ЕС е световният лидер в свободната и лоялна търговия и ние ще продължим активно да се стремим към засилена търговия с нашите глобални партньори за наша взаимна полза.

Комисарят бе придружен от бизнес делегация от 70 представители от целия европейски хранително-вкусов сектор, представляващи национални асоциации или предприятия от 22 различни страни, както и от редица асоциации в целия ЕС. Както и с неотдавнашните посещения на комисаря в Канада, Иран и Саудитска Арабия, целта на посещението бе да се улеснят потенциалните бизнес споразумения между европейските и китайските компании в областта на хранително-вкусовата промишленост. Китай е вторият по големина вносител на селскостопански и преработени селскостопански продукти в ЕС, представляващ 8,7% от целия износ на селскостопански продукти в ЕС през 2016 г., а европейските храни и напитки стават все по-популярни сред по-специално средната класа в Китай.
Източник:ЕС

ОСТАВИ КОМЕНТАР