Прясното мляко – незаменим източник на калций или скрита заплаха за тялото ни?

3

Говедовъд.ею не прави агитация против консумацията на прясното мляко.
Ние не ви даваме здравни съвети, само ви представяме един друг поглед, един друг прочит на проблема, който би се получил, ако се прекали с  консумацията на прясно мляко, без допълнителната преработка.

Прясното мляко има редица полезни свойства, който го нареждат сред едни от най-важните хранителни компоненти за човешкия организъм. Освен това напитката с животински произход, съдържа хормон на растежа, който предполага завишено внимание спрямо нейната употреба.
Затова ви представяме фактите, които са достатъчно красноречиви и отсъждат:

Кравето мляко е опасно като преносител на бактерии. Ако не е обработено внимателно и не е преминало неколкократно през пастьоризация, крие риск от предаване на заразни и болестотворни бактерии, причиняващи хепатит, туберкулоза и други заболявания. Обикновено инфекцията в млякото се прехвърля от животното на човека, и поради тази причина, изисква по-дълго време за топлинна обработка до пълното й елиминиране.

Млякото губи полезните си качества след термична обработка. Противно на очакванията, при преработката на млечната напитка тя губи изцяло витамините А, D и С, а останалите компоненти, променят свойствата си, и стават по-трудно усвоими от организма, забавяйки неговия метаболизъм.
Така необходимият калций, който стой в основата на здрави и силни кости, всъщност преминава през тялото ни, без да изпълни своята функция, като в същото време лактозата пречи на клетките да извършват нормално биологичните си процеси. Реално ние не получаваме никаква полза от консумацията на прясно мляко, освен да утолим жаждата си.

Хомогенизицията на прясното мляко крие рискове за здравето. Този процес разбива частиците в млякото до съставните му елементи с цел да придобие по-фина консистенция, тъй като значителна част от хората не обичат каймака, както и аромата на току-що издоената течност. Опасността идва от това, че хомогенизираните частици преминават през стените на стомаха и червата, и влизат непосредствено в кръвта. Реакцията на организма обикновено не е видима за окото, но води до доста сериозни последици, тъй като в следствие на приема на подобна напитка, се активира образуването на плаки и холестерол, запушващи кръвоносните съдове. Този процес е предпоставка за инфаркт, инсулт и склероза.

Млечните продукти внасят допълнително хормони. Този факт трябва да ви държи далеч от тях, защото консумацията им не носи никакви положителни последици за организма. Съществува твърдение, според което ние сме единствените бозайници, продължаващи да включват мляко в дневното си меню, независимо дали като съставна част към някое ястие, или просто като добавка към кафето.

 

Затова в търговските вериги все повече навлизат алтернативните заместители на прясното мляко, изключващи всякакъв вид животински протеини. В състава им влиза ферментирал екстракт от соеви зърна, бадемово мляко и белтъчини от растителен произход. Приемът им ще ви накара да се чувствате много по-жизнени и енергични, ще ви помогне да преодолеете хроничната умора и стреса сравнително по-лесно.
Не се колебайте, а опитайте, за да се убедите в ефекта още седмица след началото на консумирането на растителни млека.

 

3 КОМЕНТАРИ

  • Сайтът Говедовъд.ею е създаден да популяризира говедовъдството, да помага на фермерите при отглеждането на животните, чрез нашите материали, статии, публикации. Ние се стремим да предаваме опита на водещите говедовъди, да защитаваме интересите и правата на животновъдите.
   През последните години, на говедовъдите им дойде в повече – от многото Наредби, изисквания, липса на работна ръка, незадоволителни цени на продукцията. Плюс това се започна атака. На пазара се появиха нови продукти от растителен произход, които се борят да изместят млякото. Атака има и от вегетарианците и новото движение на веганите. Следват писанията против млякото – което си е направо продукт, имащ значение от национална сигурност. Все пак, по-добре е врагът ти да е в къщата, за да можеш да го контролираш.
   В тази връзка, ви запознаваме с този материал. Преди известно време бяхме публикували подобен материал, и в редакцията се обади един от големите говедовъди на Сливен, който в прав текст ни каза: – „А бе вие искате и ние да пуснем кепенците, и да няма с какво да храним децата”. Смятаме, че с нашите публикации сме доказали, че правим точно обратното – да помагаме на говедовъдството ни, което поне в момента не може да се похвали с кой знае какви успехи.
   Говедовъд.ею

 1. отбягвайте млякото и месото пробвайте соевите салами и сухите боклуци и т.н

ОСТАВИ КОМЕНТАР