Венко от село Кости: Живеех за животните си, те бяха моето всичко

53

Този път Странджа наистина ще загине”. Това заяви пред Strandjanews.com Венко Георгиев от царевското село Кости по повод умъртвените вчера овце и кози заради пламнала болест по животните.

 „Какво ще правя от утре -също не знам. В моето стадо от 236 животни , нямаше нито едно болно. Но,  заради открито такова в стадото на колегата, избиха всички. Нямам думи просто, едва ли някога ще мога да забравя ужасяващата картина от вчера-държах ги едно по едно, за да им слагат инжекциите и после да ги хвърлят в трапа. Хора, страшно е!!!”, разказва през сълзи Георгиев.

29-годишният мъж допълва, че гледа животни откакто се помни. „Сериозно започнах преди девет години и въпреки че на два пъти ни сполетяха подобни трагедии, пробвах отново. До вчера- когато отново избиха всичко! Аз живеех за тези животни, бях с тях 365 дни в годината, за мен те бяха моето всичко. А сега вече ги няма. Заради болест, пламнала и внесена най-вероятно от нелегален мигрант. Всички са потресени, а хората с белите дрехи ще ги помня завинаги. Не мога да кажа нищо повече, не знам какво ще правя и дали изобщо повече ще погледна животно”, допълва съкрушеният мъж.

Припомняме, че вчера в село Кости бяха избити близо 400 овце и кози заради огнища на чума. Продължава взимането на пробив и в околните села.

Източник: strandjanews

53 КОМЕНТАРИ

 1. Ужас. Да не дава Господ.
  Как може никой да не говори за този проблем в медийното пространство?

 2. Защо иммам чувството че всичко се прави умишлено-с цел да се унищожи животновъдството.то небеше нодуларен дерматит-изтрепахме маса животни,сега чума и незнам какво по овцете и козите ще изтрепем още една камара добитък и то какво животновъдство ще има в БГ

 3. Аз съм Агроном РЗ не ги разбирам нещата как стоят в животновъдството, но всяко едно заболяване може да се докаже! Взимат се проби и се пращат за изследвания във лаборатория, така ако се установи наличието на съответният патоген значи има заболяване, но ако пък НЕ-СЕ установи такова! Тогава вече става интересно!

 4. Нищо не им пречи да служат на лобистки интереси на големите производители и вносители на месо

  • Съпруга ми кара тир в белгия,и ми разказва как във всяка къща има по 4-5 овце.хората там си ги гледат,значи за някои може,за други неможе,

 5. Нали гледате какво дават по телевизията никоя медия не я интересува как живее нормалния човек Гей парада в София,Гала на Кафе в САЩ каква мода имало кой диджей щял да свири в слънчев Бряг.А хора с акъла си дето искат да се борят и живеят почтенно ги връщат в първи клас и после как да вярваш,че има справедливост.

 6. Ще изтребят прасетата, овцете, козите, кравите почти ги свършиха за да могат да си внасят месо, сирене и други

 7. Интересно какъв е източника на заразата. По- добре човек да си крие овцете в дълбоко в планината от агенции и нерегистрирани. По принцип ако искаш да обезлюдиш една територия, биологичната война е най- евтина.

 8. щом е българско на екарисаж първо животите после лека полека и хората -това е целта на Европа , ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ,искат територията ни без животни и хора

 9. Боже каква е тази касапница и защо позволявате на тези престъпници.Това не е нормално.Позор.

 10. По всякакъв начин се опитват да убият животновъдството и земеделието в България то Какви ли болести не бяха по телета по прасета по кокошки и сега подхванаха и овцете

 11. При една епидемия ще измрат животните и простите лизачи, като горепишештите червени дебили.

 12. Европа плаща…. За череши, жито, лозя, за изтребването на животновъдството в България и др. Честито не на печалившите, а на мълчащите. Добре дошла Мизериьо.

 13. Европа плати да развалят петгодишни лозя и те го направиха.Сигурно е платила и за избиване на добитъка.

 14. тази година започнаха с розите после с черешите сега с животните до края на годината ще измислят и още нещо

 15. Съчувствам ти колега.Много съжалявам за случилото се, но ти не се предавай и се бори.Вярвай в твоите сили.Успех в бъдеще!

  • Да но не на реалната цена когато убиваха кравите ги плащаха по 250 -300лв телетата ги пишат сукали по 50 и 100 лв

 16. Колеги информативно някой знае ли държавата колко плаща на овца/каза?

 17. Трябва протест, това е не човешко. Изроди само вноса се гледа, а нашите производители да се унищожават.

 18. Умишлено съсипват селското стопанство.Унищожиха кравите,птиците,сега посегнаха на козите и овцете.До кога ще чупят ръцете на хората,които с пот на чело си изкарват прехраната?

 19. Ужас ,дано да намериш сили да започнеш отначало защото аз ако бях на твое място сигорно щях да се откажа

 20. Товa е отговорност нa държaвaт потърсете сметкa нa Боко инaче още тaкивa нещa ви очaквaт.

 21. Ще си купи нови, като мине карантината. Нали държавата ще плати унищожените животни. Винаги е плащано.

  • Здравейте колеги!
   Бе Владо сещаш ли се колко ги платиха за синя език ?
   Кочове се копуват за по 600 -800лв . ,дали ще ги платят по толкова ?
   Вятър работа да унищожът това което си създал и да копуваш после боклуците.
   Жалко за колегите-съчувствам им искренно!!

 22. В Кости имат опит, макар и горчив. Ще се подредят нещата. Пазете си стадата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here