САЩ: Има млади хора, които няма да оставят говедовъдството

0
Месец юни е известен в САЩ, като “Млечен месец”, защото се провеждат  много мероприятия свързани с млекопроизводството.  Въпреки тези популярни и впечатляващи форуми, много потребители продължават да критикуват млекопроизводителите. Една от тези, които непрекъснато получава някакви критични материали,  е младата фермерка  Лора Саимерс.
Която въпреки многото критики срещу нея, става доста популярна  във Facebook, след като започва да прави анализи на получените материали. Лора Саимерс подчертава, че страстта и чувството са отговорност, с които работят повечето стопани на млекодайни крави.
Всъщност, става дума за критични писма, които е получавала младата фермерка от най-различни организации, хвалещи се, че защитават животните, такива, които искат хуманно отношение към тях,  и най-новото течение на веганите. 
С какво впечатли в писмото на Лора..
 Днес получих множество лични съобщения от активисти за правата на животните, които ми казват, че млекопроизводителите нямат морал, съпричастност, уважение към животните. Тези фермери  работят само за печалба и не обичат добитъка, който отглеждат в оборите си.  Като млада жена в земеделието, аз живея този живот, защото го обичам. Нямам нужда от благодарности за времето прекарано в плевнята, защото както много други, съм благословена да се събудя и да правя това, което обичам да правя.

За съжаление, мнозина не искат да чуят фермера, да чуят историята му, и да го преоткрият, за да променят начина си на мислене към хората, които произвеждат храната  ни ( по-скоро биха повярвали, че напитка, направена от натрошени бадеми и вода е по-здравословна, по-екологична версия на млякото) млекопроизводството е индустрия, с която съм израснала, която винаги се е гледала, и все още  се гледа под лупа. Още по-лошото е, че “твърдоглавите”  работещи  фермери, които  отглеждат и се грижат за кравите, се измъчват от абсурдните и безчувствени коментари на активисти за правата на животните, много от които, никога не са били във ферма.

Ако любимото ми малко теленце,  можеше да говори, сигурна  съм, че щеше да ви  разкаже  много по-различна история за съвременния фермер. То би  разказало  за талантливия, трудолюбив, екип от хора, които се грижат за него всеки ден. Щеше да  разкаже за уютната  плевня, в която живее, с вентилатор за него, когато  му стане горещо. То би ви казало за любовта, която чувства, ще ви каже, че преди всичко,  е уважавано животно, което не знае какво е това  насилие или небрежност. Защото то е едно щастливо теле, което всеки стопанин приема в сърцето си.
ФБ страницата на  
Лора Саимерс

ОСТАВИ КОМЕНТАР