Дарлийн Сикъл – Защо продължаваме да вървим напред ли….

0

Публикуваме част от ФБ публикацията на Дарлийн Сикъл,  млекопроизводител  трето поколение от Орегон, където работи заедно със съпруга и родителите си.  Майка на две момчета, които вероятно ще продължат семейната традиция. В  момента семейството и отглежда над  90 крави за мляко и са внедрили  роботизирана доилна система през 2017 г.

През последните няколко седмици, трябваше да поема дълбоко дъх. Състоянието на нашето мляко производство, не бе никак добро. Нещата сякаш се променяха главоломно, и то в нежелателна насока. С думата стрес, едва ли може да се опише всичко това, което преживявахме всеки ден. Струваше ми се, че ако нещо не се случи, няма да мога да намеря въздухът,  който ми трябва, не само за да работя, но и да живея нормално. Накрая получихме тази почивка, или по-точно глътка спокойствие, като  успяхме да изкараме кравите да пасат няколко седмици по-рано!

Лятото отдавна е моя период на годината. Но тази година беше  особено  трудна.
Защо продължаваме да вървим напред ли, макар и приведени, като чувстваме нещата  толкова безнадеждни и бъдещето на нашата индустрия толкова несигурно?
Моето “защо”, беше под това синьо небе и в тази зелена трева. Докато гледах как дамите/кравите/ се стремят и те по своему да се наслаждават на това небе, на тази зелена и сочна трева, на ромона на водата, честно – и аз не можех да си представя нищо друго по-съвършено.

Моята причина да продължа напред, беше и в младите крави, които дават  обещание за утре. Когато ги гледам, мога да повярвам, че моята професионална и човешка философия, наистина работят точно за това стадо, и точно за тези крави – МОИТЕ.
Моята причина беше и вярата в  “по-възрастните дами”, които доказаха своята стойност, и аз им бях благодарна, за възможността да работя с тях.
Моята причина  бяха и моите малки момчета до мен. Но мога честно да кажа, че понякога  не желая това бъдеще за тях. Несигурността, която носи млекопроизводството е стрес, който не искам да им предам. Но докато гледам към петото поколение /внуците/ – в нашата фамилия, все още се надявам, че ако изберат това, което правя аз,  то тяхното би могло да бъде един живот, по-добър от моя,  работата им по-доходоносна, пазара по-сигурен и труда им по-оценяван.

ОСТАВИ КОМЕНТАР