Честит Рожден Ден на д-р Янко Митев

0

Екипа на Говедовъд и всички приятели на д-р Янко Митев го поздравяват с неговия рожден ден и му желаят най-вече много здраве, много агнета  и много зайци.

Доктор Митев е собственик на Фирма ЕТ “М енд Б – Янко Митев”

която е създадена през 1995 год. и започва дейност, като клиника за луксозни и декоративни животни и птици . Следващата година към клиниката е открита и започва дейност ветеринарна аптека. През 1997 год. фирмата открива и регистрира склад на едро за ветеринарно-медицински препарати.
Само не се заблуждавайте, че доктор Митев е търговец. Започва трудният път на ветеринар, като главен ветеринарен лекар на АПК Болярово. След като се сблъсква със суровата действителност на терена и израства професионално, започва работа във ветеринарната лаборатория в гр. Ямбол, където към практиката добавя и науката.
В годините на преустройството поема пътя сам да се докаже и днес е собственик на едно от най-коректните предприятия за търговия с ветеринарни продукти. Това не означава, че се е откъснал от производството. В момента е собственик на едни от най-квалитетните стада от породите Мутон Шароле и Лакон. От последните /над 500бр/ вече е получил средно по 200 кг мляко и отдавна е изпълнил „заветните” 70кг -изискването за млечни овце.
Вече като хоби си отглежда и десетина крави от красивата българска порода Родопско говедо.
Но не всичко е по мед и масло, както някой си представя – района на Ямбол редовно е под карантина. Миналата година имаше проблем с реализирането на 300 разплодни агнета за продажба.
Запознах се с д-р Митев преди много години. Отивам в неговата къща и виждам един младеж, облечен с бяла манта, молив зад ухото и тетрадка в ръка. Описваше си зайците. Зайцевъдството също му е хоби и производство. Отглежда зайци от най- актуалните породи за България. Редовно внася разплодни такива от Словакия, Чехия и други. Заедно участвахме в колектива по създаването на първата българска порода зайци – Веселина. За съжаление проекта ни се провали.
Любител на овчарското куче и разполага с редки екземпляри. Участва във всички изложения на животни. Хоби са му също и гълъбите.
Доктор Митев обаче мисли и за в бъдещето. Неговия племенник също завърши ветеринарна медицина и участва активно в дейността на фирмата.

С пожелание за много здраве и много професионални успехи. Михаил Михайлов

Екипа на Говедовъд също поздравява д-р Митев с рождения ден.
Таня Димитрова 

ОСТАВИ КОМЕНТАР