Внимание! Нов вид измама! Лъжливи ветеринари – вземат проби против ЧДПЖ!

0

Внимание!

Нов вид измама!

Наш фермер ни информира, че получил обаждане по телефона, от представил се за  служител на месния Държавен фонд земеделие. Информиран бил, че в неговото стадо може би има чума, и ще пристигне екип ветеринари, които ще вземат проби от животните му за изследване.
Освен това, на фермера било намекнато, да не се притеснявал, даже и да се констатира заболяването, всичко можело да се оправи по някакъв начин.
Именно това навело мисълта, че нещо не е наред, и нашия познат фермер, се обадил на практикуващият си лекар, за повече информация. Който пък, останал изненадан, защото не знаел за подобно нещо, че болестта вече била констатирана и в района му. Същият веднага се обажда на официалния ветеринарен лекар и го попитал, защо се налага вземането на кръвни проби. На което му било отговорено, че нито има заповед за вземане на проби, нито пък има заболяване в района.

Затова, съмненията, че може би това е
НОВ ВИД ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА, се засилват.

Обръщаме се към всички фермери, ако получат подобно обаждане по телефона, веднага да известят личният си практикуващ лекар, и да изискат от него да присъства на подобна „манипулации“.

Освен това, да не допускат в ЖО никакви външни лица, без да  се легитимират, като удостоверят самоличността си и длъжността, която заемат. И най-вече да покажат официален документ, с който са насочени да извършат необходимите ветеринарно-медицински действия в съответния животновъден  обект.
За да насочим вниманието на колегите овцевъди, това се случва в Ямболски окръг.

Овцевъд & Козевъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР