Тодор Арбов ще бъде главен съдия на СТЕКСПО 2018

5

В търсене на най-елитното животно от породата Абердийн Ангус ще се впуснат фермери, преработватели, инвеститори, експерти и търговци. Главен съдия в Националния конкурс ще бъде международният експерт Тодор Арбов. Дефилето на елитни животни е част от програмата на единственото изложение за професионални говедовъди – СТЕКСПО 2018, организиран от Асоциацията за развъждане на месодайните породи говеда в България (АРМПГБ).

!ВАЖНО ЗА УЧАСТНИЦИТЕ НА СТЕКСПО 2018 Ж.О 8800-0003

Тазгодишното събитие, което този път ще се проведе край Сливен – в Националния изложбен център, на разклона за село Мечкарево, ще покаже селекционни животни от породата Абердийн Ангус, които ще се борят за национално признание.

В събота, 29 септември, международният експерт Тодор Арбов ще бъде главен съдия на надпреварата. Родом е от Перущица, Пловдивско. От дълги години обаче живее в Канада. Арбов е изключителен професионалист, добре запознат с последните иновации в репродукцията и селекцията.Той е работил в едни от водещите компании по генетика в свиневъдството и говедовъдството в Дания, Германия, САЩ и Канада. Именно Арбов въвежда първи технологията за замразяване на сперма за експорт. Заедно с това той консултира ферми по цял свят и взема участие в създаването на първите два бика от IVF в Германия. Тодор Арбов е един от големите капацитети в говедовъдния сектор в България, който не е част от АРМПГБ.

За трета поредна година СТЕКСПО ще покаже най-добрите говеда на своите членове, освен от породата Абердийн Ангус, но и от породите Херефорд, Гаскон и Лимузин. Наред с дефилето на елитни животни, ще бъдат демонстрирани чистопородни животни месодайно направление, както и комерсиални кръстоски в различни категории.

В годините СТЕКСПО успешно се превърна и утвърди в единственият форум, който събира всички по веригата в месодайния сектор на едно място – фермери, експерти, търговци, ветеринари и инвеститори. Тазгодишното издание на форума за говедовъди отново ще предложи интересна програма и много полезни срещи за обмяна на опит, знания и реализиране на сделки; за създаване на трайни връзки, получаване на актуална и полезна информация. Очакваме ви в Сливен.

източник: bbab.bg

5 КОМЕНТАРИ

  1. Не разбирам това изречение, сигурно щото не съм на работа днес: “Тодор Арбов е един от големите капацитети в говедовъдния сектор в България, който не е част от АРМПГБ.”?

  2. Тодор Арбов, ако може да напише имената на двата бика създадени от IVF в Германия и в какво се състои точно неговото участие? За всичко, което е написал за себе си Арбов би трябвало да представи доказателства. През 1991 г. той и семейството му беше в лагер за емигранти в Германия, от там замина като емигрант в Канада. В Германия беше си намерил временно работа в една станция по изкуствено осеменяване, където научил , че българи провеждат експерименти в станцията BVN – Neustadt a.d.Aisch e.V. по проект за създаване на първото клонирано теле изцяло ин витро. Дойде при нас с молба да му помогнем, защото търсеше работа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР