Сливен – Първо изложение на Рисистата порода коне. Страхотни коне, страхотна организация.

1

На 13.10.2018 г  се проведе

Първото Национално изложение на Асоциацията за развъждане на Рисистата порода коне.

Това се случи на култовото място за родните животновъди – изложбеното място, край гр. Сливен. При отлична организация, коневъдите, членове на Националната асоциация по коневъдство и Националната асоциация за Рисистите коне, си „спретнаха” един голям празник. Съпътстван, както вече казахме, при отлична организация, много слънце и елитна публика.
“Невидимия” на пръв поглед, Изпълнителен директор на асоциацията – г-н Пламен Левков, дирижираше умело, конския балет и зрителите можаха да видят най-добрите изпълнения на конете. Става дума за ход, визия и темперамент. След представянето на двуколките, жокеите и конете бяха стегнати, като на големите европейски състезания, на ринга дефилираха коне от категориите – жребци, кобили, подрастващи. Разбира се, че винаги лидерите са привличали вниманието и тук си беше така. Както му е реда започваме с жребците.

Жребец  Gigant(BGR) – Българска Рисиста . На дванадесет години, жребеца вече е баща на 64 кончета. Това е и „красавец” №1 при българските жребци. Собственост е на Петър Шарков от Пазарджик. Коневъд, известен на цяла България и по света.

След Гигант/ той наистина си е гигант. Най-високия кон на изложението/излязоха и кобилите.

FURIA AS-Българска Рисиста . Кобилата е номер едно при три годишните коне. Шампион на дерби през 2017г. Кобилата си беше направо фурия – няма спиране.Собственост на Никола Павлов от Пловдив
Bomba De Janville (FRA) Френска рисиста – това е най-добрата кобила на България за 2017г. Печели състезания не само в България, но и в Европа. в Румъния, кобилата тръгва 190 м след останалите участнички и отново печели състезанието. Собственост е на Цветан Пармаков от с. Войнягово, обл. Пловдив.

Всички жребци и кобили, в зависимост от постиженията си, бяха наградени с почетната розетка за победителите. Коневъдите показаха, че и с не голям брой животни, могат да правят преглед за коневъдите и шоу за присъстващите.
Govedovad.com

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР