БАБХ запечата поморийска мандра, произвеждала фалшиво сирене

7
На кутиите е имало подвеждаща инфомация, че става дума за бяло саламурено сирене. При проверка е установено, че става дума за имитиращ продукт

Областната дирекция по безопасност на храните запечата още един обект мандра край Поморие, която произвежда имитиращ продукт – сирене. Там са открити подвеждащи опаковки, на които е пишело „Бяло овче саламурено сирене“, съобщава директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев пред сайта Флагман.бг. 

„Открити са 36 тенекии с 432 кг имитиращ продукт. Те ще бъдат иззети и унищожени“, добави д-р Митев. Собственикът на мандрата е получил акт на стойност 1000 лева.

Проверката е извършена днес следобед, мандрата е запечатана до 16-и ноември, като дотогава трябва да бъдат премахнати всички подвеждащи етикети и опаковки.

Обектът има разрешение единствено за производство на имитиращи продукти.

„Преди месец приключи срокът, в който всяка мандра трябваше да заяви какво иска да произвежда – или само имитиращ продукт, или само истинско сирене по БДС. Тази мандра е заявила, че иска да произвежда само имитиращ продукт. Има специални опаковки, в които той може да се продава в магазините. Имитиращ продукт вече не може да се продава насипно, за да не се подвежда клиентът“, обясни още директорът на БАБХ-Бургас.

Останалата продукция, която не е била в подвеждащи опаковки, няма да бъде иззета. Д-р Митев уточни, че конфискуваното сирене не е била предназначена за българския пазар.

 Автор: Десант

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. ми изпукай го 10000 лева и го затвори докато реши какво иска да произвежда и като го хванеш 2ри път го затвори нацяло а пък сега 1000 лева -колкото една гражданска,майтапи

  2. И защо пак това тъпо унищожаване – 432килограма храна и да не е точно сирене, все става за нещо – да го дадат на бедните поне или на прасчовците.

  3. Бете бабх трябв да запечата мандрите в цяла българия не само в поморие

ОСТАВИ КОМЕНТАР