ОБЯВА – Продава се оборудвана кравеферма с високо продуктивни млечни крави

4

Продава се работеща,  напълно оборудвана кравеферма с високо продуктивни млечни крави–първа категория на 5км. от гр.Сливен в кв.”Дебела кория”. Изградена е на площ от 40 дка. с  монолитни обори, район с покрити повдигнати боксове за новородени телета, складов район с големи затворени складове, кантар, собствен водоизточник, битов комплекс оборудван с отделни боксониери за работещите, офис с работеща парна инсталация и система със слънчеви колектори и др.

Във фермата се отглеждат 140 крави и телета.

Доенето се извършва в  оборудвана доилна зала – рибена кост 2х6 с компютърен софтуер, миещо устройство свързано със система от слънчеви колектори. Млякото се съхранява в МСП от  хладилен танк-3100 литра, а телета се хранят с млечно такси.

Изграден е  торов силоз за 1150 куб.м. и има 10 куб. цистерна за извозване и разпръскване на оборския тор., нова техника за механизирано хранене-ФР ремарке и почистване на торта, силажокомбайн, балираща рулонна машина и други.

Фермата има утвърден пазар за произведеното краве мляко – договор с млекопреработвателно предприятие и директно продава прясно краве мляко  чрез вендинг машина-млекомат с вместимост 240 литра по Наредба 26 .

От 2002 година е под селекционен контрол в АРЧШПБ-гр.Добрич, с изкуствено осеменяване, а през 2006 г. закупи от Германия елитни юници порода Холщайн Фрезийска.
На проведените национални говедовъдни изложения, представените от нея крави и юници спечелиха шампионските титли.

Персонала е професионално подготвен  с многогодишен професионален стаж на работа във фермата.

Телефон за контакти и справки – 0899164402

 

4 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР