Отговора на сиренето

0

Производителите на сирене в САЩ отговориха подобаващо на скулптурите направени от масло. Производителя на сирене от Кентъки, Леонард направи скулптура от сирене, тежаща 1570 кг. Тя е направена  от монолитна плоча сирене с тегло от 1814 кг! Изработена е от млякото на 500 крави, от които са получени 15142 литра мляко, за да изработи това гигантско парче сирене. Сиренето е от марката Чедър и скулптурата ще претендира за вписване в книгата на рекордите Гинес.

Фермерското шоу в Пенсилвания – старт за Новата Година

В продължение на два дни се работи върху създаването на барелеф на сиренето. На него са изобразени  усмихнато момче, крава и политиката за добро обслужване на клиентите на супермаркета, която казва:
Правило 1: Клиентът винаги е прав.
Правило 2: Ако клиентът внезапно греши, препрочетете правило 1!

Предишната най-голяма скулптура на сирене в света е сертифицирана през 2015 г. в ресторант  в Лос Анджелис. Тя е тежала 691 кг.

Чедър (Cheddar) е традиционно английско сирене, което днес се произвежда в няколко варианта с различен вид, цвят и аромат и от няколко страни в света. Чедър е най-популярното сирене в Англия, както и едно от най-предпочитаните ароматни сирена в цял свят. Произвежда се от краве мляко и е сравнително твърдо сирене, а на цвят е бледо жълто или почти бяло, ако не са му добавени изкуствени оцветители.

Като едно от най-разпространените видове сирене в света, понякога Чедър бива пренебрежително наричано „сирене с дупки”. Въпреки това качественият Чедър има ред достойнства и се счита за едно от най-добрите сирена в света.
Приходите от търговията на Чедър в Англия не са сравними с никое друго сирене, а в САЩ, то е второто най-популярно след моцарела.

Govedovad.com

Всички права запазени. Позоваването на Govedovad.com е задължително!

ОСТАВИ КОМЕНТАР