Закона за животновъдство – днес е първото препятствие

0

След  празниците, нашите депутати се  връщат на банките в Народното събрание. Днес точно в 9.00 часа Председателя на НС г-жа Цвета Караянчева ще даде старт на новата сесия на НС.
Чест е може би за животновъдите, че в първа точка от Дневния ред ще бъдат обсъждани и гласувани за първи път промените в Закона за животновъдство. Дано този старт на НС с разглеждане въпроси по животновъдство да даде началото на още по голяма подкрепа от избраниците на народа за своите животновъди.

Дневния ред включва:

  1. Първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за животновъдството (Вносител: Министерски съвет, 17.12.2018 г.).
    • Законопроект за изменение и допълнение на Закона за животновъдството 802-01-58
    • Доклад – Законопроект за изменение и допълнение на Закона за животновъдството 853-07-43
  2. Парламентарен контрол.

Изявления от името на парламентарните групи по повод началото на новата сесия на Народното събрание – петък, 11 януари 2019 г. след откриване на заседанието.

Относно промените в Закона имаме няколко материала в които дори критикуваме някои от предложенията. Можем само да добавим,че това е изключително важен Закон за бъдещото развитие на селекцията, за репродукцията, за генетиката и анализите при животните. Все ни се струва,че на този проект бе обърнато малко внимание от страна на асоциациите, производителите и търговците на сперма. Животновъдите също не отделиха голямо внимание на закона. В крайна сметка ще си сърбаме попарата, която при всички случаи ще я има. Предлагаме Ви да се запознаете с Доклада на комисията по земеделие към НС.

ОСТАВИ КОМЕНТАР