МЛЕКПОЛ – мандра номер едно в Полша

1

Млекопреработвателната  кооперация  МЛЕКПОЛ през 2018 г. изкупила от своите 9500 доставчици  1,8 млрд. литра мляко, което е и  рекорд в историята на кооперацията.

Mлекпол и тази година  запазва водещата си позиция при изкупуването  на мляко от полския пазар.
„Очаквахме нов рекорд и постигнахме успех! Това е още един голям резултат след миналата година, когато изкупихме 1 милиард 770 милиона литра. Това е преди всичко заслугата на нашите доставчици, нашите говедовъди, които инвестират и развиват своите стопанства – казва Казимиер Черневски, директор на отдел за покупки на SM MLEKPOL. 

Преработеното количество мляко от МЛЕКПОЛ е три пъти по голямо от това което се обработва от всички български мандри.

МЛЕКПОЛ е най-големият преработвател на мляко и млечни продукти в Полша. В продължение на години, безспорен лидер на местни млечни продукти и един от двадесетте най-големи преработватели на мляко в Европа. Както вече писахме тази година са преработени 1.8 млрд литра мляко. Това са почти 5 милиона литра мляко на ден.

Днес портфолиото на марката е с 55 продукта. Техният пазарен дял достига почти 60%.
Под латинското име потребителите също ще намерят: допълнително масло и смес от масло. Хитовете сред потребителите са гъбесто сирене в богата палитра от аромати, извара и кисело мляко без питейна лактоза в три вкуса. Продуктите са опаковани в най-новото поколение безопасни кашони, чаши и фолиа. Предлагат се с различен капацитет и тегло. Всички биологични продукти се произвеждат на базата на най-доброто полско мляко от крави, които са пасали на най-чистите полски поляни.
Над 30% от продуктите се изнасят в Южна Америка, Азия, Африка, Европа и Далечния изток. Чуждестранните клиенти оценяват качеството на продукта и стабилността на сътрудничеството, осигурено от МЛЕКПОЛ. MLEKPOL

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР