Кой е героя на млечната промишленост на Русия за 2018 г

2

Героят на 2018 г. е човек, който не толерира компромиси, не е готов да зависи от преработвателите, изгражда млечни комплекси в 10 региона на Русия, произвежда 1,9 хил. тона мляко дневно /през последните дни на годината/ и е готов да бъде лично отговорен за качеството на млечните продукти.
Това е Стефан Дюр, президент на ЕкоНива. За втора поредна година той е Герой на млечната промишленост!

За 2018 г., Стефан Дюр:

 • Компанията произвежда 1,9 хил. тона мляко на ден.
 • Изгражда млечни комплекси в 10 региона на Русия.
 • Компанията е сред десетте най-големи производители на мляко в света..
 • Влиза на пазара на готови млечни продукти.
 • Спечели наградата “Златна детелина” за най-добро мляко.

Героят обяви глобални планове за следващите години:

 • Изграждане на два комплекса за 200 тона мляко дневно в Московска област.
 • 20 милиарда рубли инвестиции в ново млекопреработвателно предприятие.
 • Изграждане на голям млечен говедовъден комплекс в Алтайския край. Планирано е млекодайното стадо да има 3300 глави и се обсъжда създаването на преработка на мляко.
 • Производство на 5 хил. Тона мляко на ден през 2024 г.
 • Износът на сирене за Китай.

Стефан Дур е германец, които от 1889 г живее и работи в Русия. Преди няколко години, когато се вземаха решения за съдбата на млечния сектор, той е категоричен:  – “Държавната подкрепа се развива в правилната посока, но има недостатъци, които трябва да бъдат коригирани със съвместни усилия. Необходими са дългосрочно  субсидиране, заеми при изгодни условия, помощ за привличане на нови инвестиции и строг контрол върху фалшификациите”.

                                               За компанията

ЕкоНива-АПК е едно от водещите земеделски стопанства в Русия. Селскостопанските предприятия на дружеството оперират във Воронежската, Курската, Новосибирската, Калужската, Рязанската, Оренбургската и Тюменската области на площ от над 460 000 хектара (към 01.09.2018 г.). В селскостопанската продукция работят около 9420 служители.
Фирмата разполага с четири млекопреработвателни завода във Воронежската, Калужската и Новосибирската области, където произвежда широка гама изключително натурални млечни продукти 

Млекопроизводство

Приоритетно направление в работата на фирмата е млекопроизводството. ЕкоНива-АПК е един от най-големите млекопроизводители в Русия и Европа.
Всеки ден селскостопанските предприятия произвеждат средно на ден над 1500 тона мляко (към 03.12.2018 г.). През 2017 г. брутният добив на мляко е над 300 хил. тона. Общият брой  на едрия рогат добитък е около 130 000, от които 63 000 са фуражни крави (към 4 декември 2018 г.).
Съвременните технологии за отглеждане на животни, ефективното управление на стадата позволява динамично увеличаване на производствените обеми. Показатели за растеж на млекопроизводството с опазване здравето на животните.
В сименталската порода средният добив на мляко на лактация в ЕкоНиваАгро ООД е нараснал до 7978 кг,а  във фермата  „Сибирска нива” – до 8469 кг.
За породата Холщайн в ЕкоНиваАгро  средната продуктивност е 10 035 кг „Калужская нива” – до 8,321 кг.
За кафявото говедо  млякото е средно  7114 кг от крава.

Предприятията  на ЕкоНива-АПК  развъждат породите  Симентал, Кафяво говедо, Холщайн- черно-бял и червен и Херефорд.

При месодайните говеда  работата се фокусира  при отглеждане на телета с майките на пасища до 6-7 месеца, последвано с угояване в стопанства. Общият брой на месодайните говеда е 6300 глави, от които 2 000 броя в племенно стадо.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

 

 

 

 

2 КОМЕНТАРИ

 1. Пак елементарна руска пропаганда, споделяна от нискоинтелигентни….

 2. Хайде стига с тия пропаганди, Дойче веле направи филм за този човек, наричайки го “Фермера на Путин”. Потомствен говедовъд. Без съмнение най-успешния съвременен немски фермер, за съжаление успял в Путинова Русия, не в Германия от ЕС.

ОСТАВИ КОМЕНТАР