Гърция, Солун – Zootechnia 2019

0

На всеки две години в Солун се провежда международното изложение, известно  в Европа и България под името  Zootechnia. Тази година се проведе единадесетото поред изложение. Самото име показва, че основните въпроси са тези от животновъдството и съответно е показано всичко друго, което е необходимо за развитието на едно модерно и рентабилно животновъдство. Мястото не е случайно избрано. Областите Македония, Родопи и Тесалия са върха на гръцкото земеделие и  се намират близо до Солун. Както му е реда, земеделските производители, като по традиция по това време са на „барикадите” и отново изкараха тракторите. Вече има 15 пункта в които се блокира движението, като единия е на централния път Атина – Солун-Никея, където осми ден се минава по обходни маршрути. Все пак по време на изложението беше даден зелен коридор на посетителите.

Както му е реда, изложението бе открито от министъра на земеделието – Ставрос Араховитис, който в речта си при откриването обяви, че е подписано съвместното министерско решение относно “Мерките за контрол на пазара на мляко”.

Министъра зарадва по дребните фермери, като каза, че ще се изплати безвъзмездна държавна помощ в размер до 7500 евро. Ще има по-строги санкции при проверките, при производството на мляко. Ще бъдат назначени повече от 200 ветеринарни лекари и започва подготовката на законопроект за синдикално представи-телство на земеделски производители и животновъди.

В същото време министър Ставрос Араховитис откри церемонията по откриването на конференцията за цикличната икономика. Министърът изрази увереността си в успеха на тазгодишната Zootechnia, тъй като участват всички сектори на животновъдството и птицевъдството и включва богата програма от събития.

 Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР