След елеченцата идват и шапчиците

0

Все пак ще бъде интересно на нашите читатели да прочетат за нощните шапчици, защото през идващия уикенд прогнозата е за минусови температури.

С този проблем се справиха американските говедовъди от най-говедовъдния щат в САЩ – Уисконси.
Освен това, скоро писахме за загинали 1600 говеда от студ –

Загуба за американските говедовъди

 Метеорологичните условия през тази зима бяха изключително неблагоприятни, най-вече с ниските температури и силните ветрове. Студа засегна не само хората, а и фермите. Американските фермери активно се опитваха да спасяват добитъка от замръзване. Земеделски производител от Уисконсин, за да предпази телетата от измръзване е изобретил шапки за телетата. През студените месеци, той изпробва своето изобретение и успял да разработи най-удобната форма. За шапката, той използва лек водоустойчив материал, тя може да бъде удобно закрепена върху носа на телето, това я държи на главата, дори ако животното се опита да я свали или да оближе.

По една случайност, лелята на фермера притежава магазин за тъкани, шие шапки и  ръкавици. Семейството започва да шие “изобретението” и да го продава. Според фермера, шапката е много търсена, особено по време на студения период.
Земеделският производител е много щастлив, че е успял да намери бизнес, който носи допълнителни доходи. „Животновъдството е доста трудна задача, всеки допълнителен доход го прави по-лесен”, казва той.

 източник: WIBW.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР