Румънските говедовъди с големи надежди за износ и на говеда

0

Министерството на земеделието на Румъния публикува добри новини за говедовъдите. В резултат на  дипломатически ходове, търговията с животни бележи успехи. По този начин, след преговори между Националната ветеринарномедицинска служба (ANSVSA) и организацията на ветеринарните на Иран постигнаха споразумение за условията и реда, свързани с износ на говеда, при положение, че Румъния има говедата за износ и потенциалът да бъде капитализиран.

В това отношение членовете на Асоциацията на животновъдите и износителите на едър рогат добитък, овце и свине в Румъния, получиха първа оферта за закупуване на 3000 глави угоени мъжки телета. Стъпките бяха инициирани от двете страни и в следващия период делегация на иранската компания ще посети Румъния, за да приключи преговорите за подписване на договора и да посети фермата, за да провери здравния статус на животните и условията за поддръжка.

Ясно е, че румънците са се активизирали и започват да реализират тяхна дългогодишна програма за износ на животни. То няма и друг начин. При население три пъти по-голямо от нашето, те имат над два пъти и половина в повече крави и поне седем пъти повече овце.

По броя на кравите, те са в топ десет на Европа с повече от един милион крави.

Предполагаме, че ви направи впечатлени едно от изискването на арабите – да имат потенциал за искания от тях животни. Първата пратка ще бъде 3000 бр телета над 450 кг.

Как мислите, можем ли ние да извадим толкова броя и то само за една партида. Ясно е, че за реализацията на нашите телета и то при добра цена, ще трябва да се търсят други пътища, като също трябва да се работи и за арабските пазари, дори и да се изнасят по малки портиди.

За Govedovad.com директно от Букурещ – Костел Чита

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР