Употребата на CRYSTALYX® Garlyx* стимулира естествената защита на животните срещу мухи и комари

0

Летният сезон е време за пасищно отглеждане на животните, а също така  и време за размножаване на летящите насекоми. Инвазията на мухи при говедата предизвиква неспокойствие, нервност и дискомфорт у животните, което  нарушава благосъстоянието им и намалява тяхната продуктивност. Освен това мухите и комарите са преносител на множество заболявания, предавайки ги чрез ухапване, от животно на животно (напр. вируса на Шмаленберг  или болестта „Син език“).

CRYSTALYX® Garlyx е допълващ фураж за близане богат на енергия, стимулиращ естествената защита срещу летящите насекоми. Продуктът съдържа в компонентния си състав чесън, който има силно изразено репелентно действие. Чрез приема на CRYSTALYX® Garlyx животните започват да отделят миризма на чесън  и по този начин формират около себе си естествена защита срещу мухи и комари. При разграждането си съдържащите сяра съставки отделят отблъскваща за насекомите миризма. Освен това е известно, че съставките на чесъна притежават антибактериално и противопаразитно действие.

Изграждането на бариера срещу насекомите е страничен ефект, който се постига чрез продукта Garlyx, в допълнение към основния принцип на активно действие на продуктите CRYSTALYX®, а именно повишаване броя  и активността на микробите в търбуха, спомагащи за усвояването на сурови влакнини. В следствие на подобреното усвояване на сурови влакнини се повишава приема на груб фураж, средно с около 5-10 процента, подобрява се здравословното състояние и устойчиво се увеличава продуктивността на животните. В същото време продуктът доставя на животните голям набор от най-нужните за тях микроелементи, минерални вещества и витамини.

CRYSTALYX® съдържа висок дял дехидратирана меласа (от която е извлечена водата)  и растителни мазнини. В резултат  разполагаме с продукт  богат на захари и енергия, който допълва бедните на захар груби фуржи. Базирайки се на естествения инстинкт за близане, се стимулира слюнопроизводство и слюноотделянето, което възбужда буферния ефект в търбуха.

CRYSTALYX® Garlyx както и всички останали продукти на CRYSTALYX® се отличават с изключителни вкусови качества и устойчивост на атмосферни влияния. Тяхното действие е доказало своята ефективност на практика.

* Важна забележка:

Продукти със съдържание на чесън не са подходящи за изхранване на лактиращи крави.
При говеда за угояване приемът на продукта се прекратява четири седмици преди клане.

Автор: Gerald Krabbe
Produktmanagement Crystalyx Products GmbH

 Съдържание:  Добавки на 1 кг:
Суров протеин 5,0 % Манган 1500 mg
Сурови влакнини 0,5 %  Цинк  1500 mg
Сурови мазнини 6,0 %  Мед  0 mg
Сурова пепел 31,0%  Йод  100 mg
Сухо вещество 97,0 %  Кобалт  15 mg
Калций 4,0 %  Селен  20 mg
Магнезий 1,0 %  Vit A  75000 I.E.
Натрий 3,5 %  Vit D3  15000 I.E.
Фосфор 2,5 %  Vit E  1 000 mg
Захар 34,0 %

 

Съвети за употреба:
Дневният прием трябва да бъде между 35 – 75 гр. за овце, кози и дивеч; или 150-250 гр. на възрастно говедо. По време на първоначалното хранене приемът може да се увеличи до два пъти. Обикновено след 10-14 дни употреба приемът се нормализира.

В идеалния случай 22,5 кг кофа се използва за максимум 10 говеда (20 овце, кози, дивеч), или 80 кг кофа за 25 говеда (50 овце, кози, дивеч). Ако е възможно, се поставят две кофи за всяка група, за да се предотвратят йерархични агресии сред животните. Кофите не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина, за да не се размеква продукта в горещите периоди.

Състав:

дехидратирана меласа монокалциев фосфат натриев хлорид чесън (2,75%)
растителн мастни киселини (палмови) калциев карбонат магнезиев оксид

Опаковка: 80 кг или 22,5 кг пластмасова кофа


За контакти с регионалните ни консултанти за България:

Георги Проданов
Консултант за Източен регион
M: 0884 095 991
E: georgi.prodanov@hl-topmix.com
Людмил Шопов
Консултант за Южен централен регион
M: 0887 373 778
E: ludmil.shopov@hl-topmix.com
Цветан Танев
Консултант за Югозападен регион
M: 0885 146 181
E: tzvetan.tanev@hl-topmix.com
Ивайло Симеонов
Консултант за Северен централен регион
M: 0884 031 465
E: ivaylo.simeonov@hl-topmix.com

Оставаме на разположение при нужда от допълнителна информация.

Екипът на HL-TopMix Ltd.
T: +359 44 611 630
Ф: + 359 44 611 638
www.hl-topmix.com

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here