Мляко …. от грах

0

Американската компания Ripple е изобретила алтернатива на кравето мляко – мляко от жълт грах. Което съдържа същото количество протеин (8 г на порция), както при кравите, но съдържанието на наситени мазнини е с 32% по-малко, а съдържанието на калций е с 50% повече. Тъй като много не-млечни напитки нямат протеин, този факт сам по себе си може да привлече потребителите, казват производителите. В допълнение, млякото от грах съдържа по-малко захар и по-благоприятни омега-3 мастни киселини.

Съоснователят на Ripple Адам Лоури заяви, че компанията е патентовала уникална технология, която позволява запазването на хранителните вещества на граха, но в същото време унищожава нейния вкус и цвят. Това се дължи на смесването на напитката с вода, слънчогледово масло и стабилизатори.

Според уебсайта на производителя, те успели да получат четири вкуса на напитката: оригинална, оригинална с вкус на чубрица, с вкус на ванилия и  на шоколад. Продуктът, е изобретен предимно за хора, страдащи от непоносимост към лактоза и глутена, и  е на рафтовете в американските магазини на цена от 4,99 долара за бутилка.
източник: nydailynews.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here