Президента на Беларус възроди земеделието

0

Само през март, президентът има най-малко три посещения на обекти свързани със земеделието. Голямо впечатление направи, видеото разспостранено във фейсбук, когато Прездента се кара жестоко на министъра на земеделието, че животните са в лошо състояние.

„Възраждането на селото е наш проект, признат в цял свят. На 5,5 млрд. долара сме инвестирали през годините. Наскоро ви дадох пример, че през първата година от моето президентство,  Минск остана без брашно в продължение на три дни, нямаше хляб за печене. Днес забравихме за това.  Да, инвестирани са селското стопанство много пари. Може би не всичко все още работят ефективно. Но в селското стопанство сме решили основния проблем: не ходим с протегната ръка и не искаме за хората парче хляб ”, каза Александър Лукашенко.

Президентът отбеляза, че всички проекти, изпълнявани в страната, са под негов контрол. “Всеки въпрос, всеки проект трябва да бъде претеглен, необходимо е да се помисли за всички аспекти, да се вземе решение: какво ще се случи утре. Всичко това не е лесно. Всеки проект е одобрен от президента. Да, натоварването е голямо,  и може би не е президентска работа. Главното за мен е, че трябва да има резултат, за да може икономиката на това или онова предприятие да стой на крака. И да виждам резултатите ”, подчерта държавният глава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here