ЕкоНива: 2000 тона мляко всеки ден!

0

Дали ще имаш малка ферма или мега, трябва да можеш да я управляващ.
Това не е материал с който правим пропаганда, на така наречените големи. Това е материал, с които искаме да покажем – работиш ли, знаеш ли как да го направиш, имаш ли сглобен пъзел, можещ екип и с много работа ще има резултат при всички случаи.

И когато става въпрос за мега комплексът – ЕКОНИВА, винаги на първо място става дума за Стефан Дюр, този германец, които прави чудеса в Русия. Човекът който дърпа конците, човекът  осигуряващ и то не лошо 10 000 семейства.
EkoNiva, най-големият руски производител на сурово мляко и през 2018 г. увеличи производството си до 484 хил. тона, съобщават от пресслужбата на компанията.

Свързана статия:
Представяме ви – говедовъд №1 на Русия – Стефан Дюр

        ЕкоНива: 2000 тона мляко всеки ден! /това е с около 400 т повече отколкото произвеждаме ние/.

На 3 април производството на мляко в “ЕкоНива” надхвърли знака от 2000 тона дневно. На компанията и бяха нужни точно четири месеца, за да преодолее предишния си рекорд от 1500 тона мляко на ден, което отново потвърждава лидерството си на руския пазар на млечни продукти и укрепва позициите си в топ-10 на световните млекопроизводители.
Както се съобщава, от пресцентъра на Нива през 2017 г. производството на мляко възлиза на 297 хил. т. Така до края на 2018 г. тази цифра се е увеличила 1,6 пъти. В края на 2018 г., според пресслужбата, средният дневен добив на мляко е 1,5 хил. т. Този резултат в компанията се обяснява с разширяването на базата и нарастването на броя на кравите. Към днешна дата в предприятия на дружеството се отглеждат над 140 хиляди говеда. 
Към 3 април 2019 г. средната дневна продукция на ЕкоНива достига 2 хил. тона. В момента ЕкоНива изгражда още 15 ферми за животни. Планирано е обемът на производството на сурово мляко да се увеличи до края на 2019 г. до 2,8 хил. тона дневно. Прогнозата на компанията за 2019 г. по отношение на броя на млечните стада е да достигнат 100 – 120 хиляди глави и производство на мляко – 0.9-1.1 милиона тона. През 2019 г. компанията планира да построй 15 ферми за 51 хиляди животни.
Групата “ЕкоНива” се занимава със селскостопанска продукция от 2002 г. насам и се състой от две независими холдингови дружества – “ЕкоНива-АПК Холдинг” ЕООД (млекодайно и говедовъдство, растениевъдство и семепроизводство) и “ЕкоНива-Техника Холдинг” ООД (доставка на вносна селскостопанска техника, сервиз резервни части).
Според аналитичната система SPARK-Интерфакс, през септември 2007 г. във Воронежката област е създадена ЕкоНива-АПК Холдинг. Тя е 99% собственост на германската Ekoland GmbH, чиято компания-майка е Ekosem Agrar GmbH.

източник:ekoniva.ru

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here