25 години факултет „Ветеринарна медицина” в София

0

На 11 април 2019 г. в аулата на Лесотехническия университет се отбеляза 25-годишнината от създаването на Факултета по ветеринарна медицина в София. Декана на ФВМ – проф. д-р Богдан Аминков  поздрави всички гости от страната, Турция и Северна Македония, а също така и всички бивши и настоящи студенти на факултета, които бяха на тържеството.
Приветствие поднесе Председателят на Българския ветеринарен съюз – д-р Трифон Цветков:
„За четвърт век, следвайки традициите и водени от съвременните дейности и методики в обучението по ветеринарна медицина, Вие доказахте високия си професионализъм, амбиция и отговорност към обществото. Решението да бъде създаден Факултета по ветеринарна медицина през 1994 г. към структурата на Лесотехническия университет в гр. София, през устоите на времето, се доказа като далновиден избор. С високи критерии и стандарти успяхте да утвърдите и да развивате Факултета по ветеринарна медицина в София, като един от най-авторитетните факултети.”

Обръщайки се към преподавателите д-р Цветков подчерта, че е безспорен техния принос, и с дейността си са дали възможност на хиляди студенти и докторанти от България и от редица държави от няколко континента, да сбъднат мечтите си.

„С високия си професионализъм и безкрайна всеотдайност Вие всеки ден сте стабилна подкрепа и задвижваща сила за младите лекари. Като членове на Българския ветеринарен съюз Вие осъществявате и приемственост между Съюза и новото поколение ветеринарни лекари.”

На студентите, д-р Цветков заяви, че тяхната професионална подготовка във Факултета по ветеринарна медицина, е гаранция за бъдещи нови успехи.

„Ние ви очакваме с радост в голямото семейство на българската ветеринарна медицина!”

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР