Производството на мляко, минус 18%

1

Много пъти сме писали, че в Европа има шест държави, които от няколко години изчисляват себестойността на полученото краве мляко и съответно могат да реагират с държавните инструменти за справедливо заплащане. Съвсем в реда на нещата, това са държавите, които са водещи в Европейското говедовъдство. Интересното е, че към тази шестица се присъедини и Русия, където този анализ се прави за всеки месец. Няма нищо случайно в бизнеса “мляко”. Преди няколко дни, над 20 руски млекопреработвателни  предприятия, получиха лиценз за износ на млечни продукти за Китай.

Проучване на разходите за производство на мляко в Европа,  се извършва по поръчка на ЕМБ и се  основава на данни от мрежата за земеделска счетоводна информация на Европейската комисия (INLB). Това е стабилна, представителна и изчерпателна основа за изследването. Второ, тя включва настоящите индекси на цените за селскостопанските суровини, като фуражи, торове, семена и енергия. Трета важна основа на изчислението е доходният подход, който включва работното време на ръководителя на фермата и семейните работници, които работят заедно. Проучването е осигурило единна база за изчисляване на производствените разходи в различни страни, като по този начин създава международна сравнимост.

Какво показват резултатите за Германия.

Разходите за производство на мляко в Германия все още не са покрити. При настоящото изчисление на разходите за производство на мляко в Германия става ясно, че през януари 2019 г. разходите са покрити само на 82%. Въпреки, че разходите са спаднали леко от октомври 2018 г. до януари 2019 г., намаляването на разходите е стигнало на 82%, защото цените на млякото също спаднаха.
Според проучването, което се актуализира всяко тримесечие, производствените разходи за януари 2019 г. са 42,78 цента/кг, докато цените за изплащане са 35,15 цента / кг.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Виж ти,голямата и мощна Европа им наложи санкции,а те за 3г. от вносител се превърнаха в износител.Абе много тъпи тези руснаци,Европата ги съсипа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here