От 85 крави 11 с над 100 000 кг мляко

2

Невероятно но факт.

Всеки животновъд иска неговите крави да имат продължителна стабилна млечност. Колко усилия им коства това, само те си знаят. Асоциацията на Холщайн за Австрия съобщава, че във фермата на майсторите говедовъди Раполди  и  Строхмайер от Ардагер в момента се отглеждат 11 крави постигнали  производство на мляко над 100 000 кг всяка. Това е подвиг от страна на фермерите, които с много труд и добро управление на фермата, са постигнали това. Наистина тези крави са щастливи. Това е още по-удивително, защото те са „членове” на  стадо състоящо се от 85 крави.  Тези единадесет крави на снимката не са случайни. Всяка от тях има и история.

Първата крава от дясно на ляво на снимката STS XAVI е дъщеря на Feve. Тя доказва страхотния си  си екстериор на 2 национални шоута в Долна Австрия.

Втората крава STS MILKYSTAR е на седма лактация и е дала 105 379 кг мляко. STS MARYLUE е дъщеря на STS MAREIKE, която също е на снимката и има Savard Red като свой баща. STS MARYLUE в момента е в края на шестата лактация с продължително производство на 83 715 литра мляко.

Третата крава STS EROTIKA също е специален продукт от Rapoldi / Strohmayer.  Тя винаги е  била любима крава във фермата. То няма и как да не е, дала е 116 000 кг мляко и е използвана за трансфер на ембриони. Тази копринено черна крава много успешно се представя на изложбите. В момента пет нейни дъщери са във фермата. STS EROTIKA в момента е в шестата лактация.

Петата крава FIBI не е родена във фермата. Дъщеря е на Рамос. В момента тя все още е в най-добра форма на деветата лактация и има постижение 119 555 кг мляко.

Седмата крава е STS GERDAи е най-старата в листата от единадесет изключителни крави. Тя е дъщеря на Шотъл и  след девет отелвания е дала 141 055 кг мляко.

Единадесетата крава е ROSALIN и в момента е в седмата си лактация. Закупена е като ембрион и е родена в Канада и е първата внесена в страната.

 Снимката с тези крави е абсолютно уникална в Австрия и вероятно също извън федералните граници и можете просто да поздравите семейството на животновъдите, не може да се  опише с думи този истински шедьовър.

Източник:Холщайн за Австрия

 

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР