“КРИСТА” еоод: – Какво може да научим от Израел за отглеждането на крави в горещо време?

1

Факти за Израел (2018)
517 – ферми
118.821 – крави
Средна млечност – 12 100 л
Мазнини – 3,77
Протеин – 3,33

При отглеждането на крави в Израел бизнес мисленето е от огромно значение.

Фермата е част от кооператив, който инвестира и търси печалба.

Храната се купува изцяло. Няма нещо, което фермерът да си отглежда. Плаща на държавата за ползване на земята, плаща за сондажа, работниците и за специалисти по хранене и мениджмънт. Въпреки трудните условия фермерите в Израел успяват да направят печалба.

Те са стигнали до извода, че не е важно колко литра мляко дава една крава, а колко им струва 1 л мляко. Тайната на успешният им бизнес е намирането на работещо и правилно решение за всяко предизвикателство.

Храненето по време на топлинен стрес е ключова тема при отглеждането на крави в Израел.

Редица проучвания и опити показвват, че дрождите имат ефект не само в търбуха, но част от тях преминават в тънките черва и играят ролята на пробиотик. Също така е достоверно доказано, че маслеността на млякото може да се покачи с използването на дрожди. Консумацията на дрожди в екстремни условия също така помага на животните да се стабилизират по-бързо и да не намалят производителността си.

Добрият резултат не идва само с добавянето на дрожди, но и с добър баланс на енергия към протеин. През месеците с високи температури кравите намалят консумацията на сухо вещество, което е съвсем естествено. С намалената консумация кравите не получават достатъчно енергия и протеин за да поддържат висока млечност, което води до спад в продуктивността и репродуктивността им. Това налага да се балансира общата дажба така, че да се приеме достатъчно енергия и протеин и това да e събрано в количество, което те могат да изядат.

Допълващият фураж 46-RumiM + Yeast 1,0% на Christa Nutrition е специално разработен за нуждите на лактиращи крави и помага за по-доброто справяне с топлинния стрес.

Премиксите и допълващи фуражи на Christa Nutrition са формулирани така, че да отговорят на конкретните хранителни нужди на животните. Екип от професионалисти с изключително внимание разработва и произвежда премикси, съобразени с конкретните условия и цели на фермера.

  Искате ли да знаете повече за нашето портфолио от Премикси и Допълващи фуражи?

Имате нужда от конкретно решение?
Моля, свържете се с наш експерт по хранене на преживни: ТУК

1 КОМЕНТАР

  1. Мжем да научим и да видим нагледно всичко за кетоза по кравите!

ОСТАВИ КОМЕНТАР