Холандските фермери в действие

0

Само преди една седмица 1 000 трактора се струпаха заедно в Белгия, да  отбележат десетгодишнина от големите протести на млечните фермери състояли се през 2009 година. Отразена в статията:

Млечният удар 2009 г

Сега предстой следващият голям протест  на 1 октомври, когато  10 000 фермери ще участват в протеста на Agractie в Хага.  Също така и 2500 трактора са готови да се включат в протеста.

Ясно е, че холандските фермери след като издържаха няколко години на големия натиск от страна на организациите в защита на животните, на тези които не консумират животински продукти, на въглеродните емисии, което от своя страна беше свързано и с бъркане в джоба.
Ясно е, че адреналина на млекопроизводителите излиза от бутилката през няколко години и това ще се случи след няколко дни.  Анонса на фермерите е:

”ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ПРЕДПРИЕМАТ ДЕЙСТВИЯ”

– Ние фермерите излизаме да защитим  нашата работа, която е нашия живот. През последните години политици, медии и активисти очертаха негативен образ на земеделските производители. Ние не сме търговци на животни и замърсители на околната среда; имаме сърце за нашите животни, ферми, предприятия.  Ненадеждността на правителството и властите е причина да дадем отрицателно мнение за неговото бездействие.
И затова отиваме в Хага. 
Със стотици трактори и автомобили ще покажем какво мислим за настоящата политика.  Всички земеделски производители и хора, които имат топло сърце към селскостопанския сектор, ще участват в тази протестна обиколка.”

В допълнение, кампанията на земеделските производители получава подкрепа извън сектора. Повече от 12 000 души изразиха съчувствието си към холандския селскостопански сектор.

СТАЧКАТА – 2009 година

Община Хага е дала разрешение за 150 трактора да влязат в Хага. Колко ще влязат, ще разберем на първи октомври. В момента се водят преговори с полицията и общината за маршрута на тракторите.

Целите са:

  1. Да няма принудително по-нататъшно намаляване на добитъка.
  2. Строги и независими измервания на CO2 и азот от независима страна, която се подкрепя и приема от целия сектор. Без инструменти за изчисление.
  3. Политиката за продукти за растителна защита трябва да се основава на научни факти. Не на предположения и емоции. Гражданинът трябва да представя яснота за това.

Освен това са формулирани и други точки, които трябва да постигнат трайна промяна в селскостопанския сектор.

  1. Намаляване на разликата между земеделски стопанин и гражданите
  2. Баланс в социалния дебат
  3. Единен глас от селскостопанския сектор
  4. Да накараме холандските фермери да се гордеят отново, че са такива
  5. Положително влияние върху политиката

 „Ние отстояваме 100% уважителна и мирна демонстрация. Искаме всички да знаят това, защото необходимо е малко, за да се запали пламъкът “ –  казват организаторите.
Носят се слухове, че активисти за защита на животните и активисти за климата също ще присъстват в Хага, за да организират контрапротест.

Govedovad.com

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Govedovad.com!

ОСТАВИ КОМЕНТАР