Водка “Черна крава” – нова програма за реализирането на по-добра цена на кравето мляко

0

Трайно ниските изкупни цени на суровото мляко, доведе и до производството на водка от него. Или прословутото изречение-имаш крава пиеш мляко, вече става имаш крава пиеш водка.

Стартиралата с първо производство през 2012 г., водка Черна крава  бързо придобива репутация сред ценителите на алкохолните питиета. Продуктът се предлага в гама от магазини, включително и франчайзи на Selfridges, Фортнъм & Mason и онлайн търговец на дребно Laithwaites.

Разположени на брега на Западен Дорсет в Англия, ферма и малка фабрика произведоха в света първата водка, направена от чисто мляко от крави, които ядат само трева и нищо друго. Това  прясно мляко се  интегрира за тази уникална напитка.Изобретението принадлежи на фермер Джейсън Барбър и вдъхновението му идва от желанието за разнообразяване на продукцията от 250 крави в неговия интерес и и производството на силна водка.

Как става тази водка? От  млякото се отделя  суроватка тя  се ферментира и се превръща в бира с помощта на специални  дрожди, които превръщат млечната захар в алкохол.,. След това тази бира се дестилира и минава през таен процес. Водката получен след това се филтрира три пъти, преди да се бутилира ръчно. Черна  крава водка е направена от същото мляко, което  служи и за произвадството на сирене чедър -специалност сирене лукс от Черна крава

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here