Последни новини

0

 Светът е свидетел на увеличение  на потреблението на мляко и млечни продукти. Според  проучване на световния и руски  пазари на мляко и млечни продукти, проведени въз основа на данни на USDA (USDA), общата  консумация на мляко и млечни продукти, с изключение на соеви напитки и заместители на мляко, в съответствие с резултатите от 2015 г., се е увеличил с почти 2% в сравнение с предходната година и възлиза на 580 милиона литра.

През следващото десетилетие се очаква да се повиши световното потребление на млечни продукти, включително мляко, сирене и масло до 20%. До 2025 г. тази цифра ще достигне 710 милиона тона , според  експертите. Лидерите в консумацията на мляко и млечни продукти в момента са страните от ЕС, които консумират  повече от 26% от млякото в световен мащаб.

След ЕС се нареждат  Индия и САЩ. Русия е на пето място с дял от малко над 5%. Експертите посочват, че консумацията на млечни продукти в развиващите се страни става все по-активна. Лидери по отношение на растежа на потреблението в развиващите се страни са Индия, Пакистан и Китай.

Проучването установи, че средното ниво на консумация на мляко и млечни продукти на глава от населението в света  възлиза в края на 2015 г., на 110 кг. В развитите страни, нивото на консумация на глава от населението е около 223 кг, а в развиващите се – почти 3 пъти по-малко.Говедовъд.ею

© 2016 Всички права запазени. Корекции по материала и публикуването му от чуждо име – се наказва по реда установен от ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА! Позоваването на www.Говедовъд.ЕЮ е задължително!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here