Новини – и Чехия преоткри “нови” пазари

1

           Чешкият премиер Бохуслав Соботка каза, че Турция, Близкия изток и Китай може да се превърнат в алтернатива на Русия, като приоритетни пазари за мляко, според информационна агенция ЧТК.

 Ръководителят на чешкото правителство заяви, че не знае колко време ЕС и Русия ще провеждат политика на санкции един към друг, но именно Руската федерация представлява голям пазар за чешките производители на мляко.

“Близкият изток може да се превърне в панацея за нашата млечна промишленост. Ние имаме връзки там, а държавата е готова да увеличи износа. Аз бях в Китай и е възможно  да постигнем споразумение за доставка на мляко на прах. Изкупните  цени на млякото в Чехия постоянно намаляват. Като цяло, един литър струва 6.50 крони, но в някои райони цените  паднаха до 5 крони. В същото времесебестойността на един литър мляко достига до 8 крони / една крона = 7.2стотинки/.”

Държавата, представлявана от Службата за материални запаси е била принудена да се срещне с  чешките производители на мляко и за първи път в историята,  започва да сe  изкупува мляко

Михаил Михайлов-НСГБ

      © 2016 Всички права запазени. Корекции по материала и публикуването му от чуждо име – се наказва по реда установен от ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА! Позоваването на www.Говедовъд.ЕЮ е задължително!      

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here