Кога ще ги стигнем руснаците

0

В началото на новия век,  Тодор Арбов/ тогава експерт по говедовъдство и изкуствено осеменяване и е представител за Източна Европа на американската фирма АБС/ назначава зооинжинер Евгений Албукринов в секцията отговаряща за Русия. Сега, г-н Абрукинов вече е производствен менажер на холдинг МИРАТОРГ. В телефонен разговор между двамата преди няколко дни г-н Арбов  е запознат с постиженията на холдинга и тои бе така добър да сподели чутото за нашите читатели.

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb

Мираторг – най-големия вертикално интегриран холдинг за производство на свинско и говеждо месо в Русия. В момента холдинга призвежда 3 милиона прасета годишно при произведени и упазени 26.15 прасета средно от свиня майка – по-добър показател от Германия, че даже и от Дания.

В говедовъдството майчиното стадо  вече наброява 130 000 глави от породите ангус, херефорд и кръстоски между тях. Изградена е пирамидална структура с чистопородни нуклеуси и бикопроизводство, репродуктори за ремонт и увеличаване на маичиното стадо, и производствени стада от които всички телета (мъжки и женски) отиват за угояване. Нуклеусите са на изкуствено осеменяване със сперма на бици от САЩ и Канада, част от репродукторите също са на изкуствено осеменяване със сексирана сперма. Общото поголовие наброява 400 000 глави, отглеждани в 50 ферми в Брянска, Калужска, Смоленска, Орловска и Тулска област. Само в Брянска област имат 30 хилядно майчино стадо от Ангус. В същата област са и телеугоителните площадки за 100 000 глави едновременно угояване.Холдинга разполага с 360 000 хектара култивирани пасища и орница. Имат и съвременна модерна кланница с транжорна и месопреработка с капацитет 100 глави на часа.Разбира се, цялото производство е базирано на Северноамериканска генетика и технологии, като първоначалните стада  са внесени от САЩ, Канада и част от Австралия.

Говедовъд.ею проучи кой е МИРТОРГ:

imagesТова е Агропромишления Холдинг «Мираторг», основан през 1995 за да се превърне в днешни дни един от водещите производители  за доставки на месо с годишно производство на – 95 394 т говеждо месо и 1554640 тона свинско месо. В холдинга работят над 20 000 души на територията на 16 региона в Русия. По ефективност предприятията на МИРАТОРГ не отстъпват на европейските. Основните производствени показатели са на ниво на водещите световни производители  и значително превишават средноевропейските. Завършените инвестиции са за повече от  120 млрд. рубли. Те са направени в: растениевъдството, производството на фуражи, животновъдството, кланици, първична обработка на месото, замразяване на месо и продукти от него, транспорт, складове, дистрибуция на месото на 16000 клиенти. Мисията на холдинга е: АПХ МИРАТОРГ  да се явява, като организация, която да снабдява руските хора с висококачествени продукти за храна на достъпни цени.

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here