Размисли по един Регламент и фаталната точка 13

1

     Предоставяне на извънредна помощ за приспособяване на млекопроизводителите и земеделските стопани в други сектори на животновъдството.

 

т.13- Държавите членки следва да разработят мерки, основаващи се на една или повече от следните дейности, с които се насърчава икономическата устойчивост и стабилността на пазара– при нас благодарение на вътрешно общностните доставки и липсата на държавен контрол , той е стабилен и работи в полза на ЕС:

замразяване или намаляване на производствотоова е разработена у нас много преди евро чиновниците да измислят поредната недомислица- ДЕЛЕГИРАН РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/1613 НА КОМИСИЯТА от 8 септември 2016 година.  Необходимо е само да поканят нашите политици и те съвместно с „професорите”  от мандрите и колбасарниците, само за година ще им свият производството до каквато квота иска ЕК, но след това ще се наложи да  заминат  еднопосочно  за някоя латино американска страна;

дребно мащабно земеделие– та у нас то е в основата на земеделието ни, но явно след падането на квотите се е видяло, че има стотина- двеста  ферми, които произвеждат мляко на светло и те трябва да намалят мащаба си и да спрат да се конкурират с батетата от ЕС.

прилагане на методи за екстензивно производство-те това е ключа към бързия и безболезнен фалит на повярвалите в евро солидарността, взели кредити и участвали по ПРСР, изградили с много труд и лишения високо продуктивни стада и съвременни ферми . Сега е необходимо да спрат развъдната си дейност, да пуснат бичетата в стадата си и каквото сабя/т.е бик /покаже.

прилагане на методи за  екологично и щадящо климата производство-спираме балансираното оборно хранене, пускаме животните да пасат каквото им падне и намаляваме парниковия ефект-няма силажи, сенажи, вредни емисии от техниката и опасен метан от кравите. На това най-ще злобеят големите консорциуми като „ Монсанто” ,  произвеждащи генно модифицирани семена и хибриди и отровни препарати за растителна защита, но хак им е;

-коопериране между земеделските стопани-най вероятно,  за да си пасат животните и да произвеждат еко продукти, които да предоставят на европейските вериги от магазини. С тази мярка ЕК направо убива мандри, кланици, колбасарници и търговци, а ние простите не сме се сетили.

 –подобряване на качеството и добавената стойност-това ще бъде следствие от горните мерки, защото никой няма да знае къде, какво  и колко се произвежда и продава и всички работят за потребителя, а  БАБХ  като майка ги обгръща и закриля. Всички сити и доволни и най-важното здрави и дълголетници;

  обучение по методи за добро управление-това е малко излишно за нас, защото у нас всеки се ражда с образование  и иска сам да се управлява,  сам да се дави и сам да се  спасява.

И накрая-тунела на прехода не е завършен, няма светлина но ние вървим напред. И няма светлина.

 panajot-todorov-nsgb-naredba-26-ne-obslujva-interesite-na-fermerite-video

Панайот Тодорв- фермер- съпредседател на НСГБ

© 2016 Всички права запазени. Корекции по материала и публикуването му от чуждо име – се наказва по реда установен от ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА! Позоваването на www.Говедовъд.ЕЮ е задължително!

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Средствата от ЕС в размер на 6 милиона трябва да се зползват за създаване на НАЦОНАЛНА ПОРОИЗВОДСТВЕНА СТРУКТОРА която да обхваща всички производители и да ги обслужва експертно като налага определени технологий, селекция и контрол на целият производствен процес , което ще гарантира качествена продукция ,и ефективност от дейността.Всичко което си прехвърляте и премятате няма да стане без тази структора ,защото трябва да има еднакви критерий и изисквания за всички при производството на мляко.Видя се ,че повечето пари налети в отрасъла не повишават производството ,защото се ползват като социални помощи. Цялото управление на отрасъла трябва да става от НАЦИОНАЛЕН ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ , в който да влизат експерти които имат определено ниво на компетентност, и разбират от производство.Как да се решават проблемите като почти всички са измислени и са в комфликт на интереси/имат животни/ .Как Зоров ще ги решава тези неща като е един пожарникар и има мандра. Трябва браншовата организация на зооинженерите да си влезе в ролята и да започне да предлага експерти решения за да се изолират самозванците от сектора.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here