Въпреки кризата на пазара за млечни продукти, Германия изнесе 40 000 разплодни говеда от породата Холщайн

0

Въпреки продължаващата криза в сектор мляко и респективно търговията с разплодни животни от породите за мляко, от началото на годината Германия е изтъргувала и изнесла 39 313 бр говеда  от породата Холщайн, което е един много добър резултат. Делът за трети страни (67,5%) се е повишила леко с 3%  за пореден път и по този начин представлява 2/3 от износа на живи животни.

За вътрешния пазар на ЕС има спад на продажбите с 8.3% в сравнение с миналата година, дължащо се на купувачите от Полша и Англия. Въпреки това, на фона на ситуацията в сектор мляко резултатите са задоволителни..Износът за трети страна се влияе  най-вече от  Турция, за която са  изнесени около 23% от всичко изнесените Холщайн говеда. Други важни трети държави са – Мароко (13%), Ливан (8%), Египет и Либия.

От началото на юли тази година в Турция са  увеличили вносните мита за разплодни говеда. Остава да се види до каква степен това ще се отрази на търсенето на говеда за разплод.

Износ на разплодни  животни за свободния пазар на ЕС е  намалял значително за отделните държави – за – Италия (10%) , за – Полша (5%),  които досега бяха основни потребители .

В последните няколко месеца отново има много запитвания за закупуване на   разплодни говеда и нашите организации ще  реагират гъвкаво, ще намерят нови партньори в кратък срок.

%d1%85%d0%be%d0%bb%d1%89%d0%b0%d0%b9%d0%bdБон, 07.22.2016

Немска Асоциация Холщайн (DHV)

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here