КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА У НАС. ЩЕ ПРОИЗВЕДЕМ ЛИ 200 кг МЛЯКО ЗА ЧОВЕК.

1

       Светът е свидетел на увеличение  на потреблението на мляко и млечни продукти. Според  проучване на световния и руски  пазари на мляко и млечни продукти, проведени въз основа на данни на USDA , общата  консумация на мляко и млечни продукти, с изключение на соеви напитки и заместители на мляко през 2015 г., се е увеличил с почти 2% в сравнение с предходната година и възлиза на 580 милиона литра.

       През следващото десетилетие се очаква да се повиши световното потребление на млечни продукти, включително мляко, сирене и масло до 20%. До 2025 г. тази цифра ще достигне 710 милиона тона , според  експертите. Лидерите в консумацията на мляко и млечни продукти в момента са страните от ЕС, които консумират  повече от 26% от млякото в световен мащаб. След ЕС се нареждат  Индия и САЩ. Русия е на пето място с дял от малко над 5%.

       Експертите посочват, че консумацията на млечни продукти в развиващите се страни става все по-активна. Лидери по отношение на растежа на потреблението в развиващите се страни са Индия, Пакистан и Китай. Проучването установи, че средното ниво на консумация на мляко и млечни продукти на глава от населението в света  възлиза в края на 2015 г., на 110 кг. В развитите страни, нивото на консумация на глава от населението е около 223 кг, а в развиващите се – почти 3 пъти по-малко.

Говедовъд.ею

 

1 КОМЕНТАР

  1. А НИЕ КАКВА СТРАНА СМЕ? от развиите ,развиващите или сме БАВНО РАЗВИВАЩА СТРАНА КЪДЕТО МЛЯКОТО Е НА ИЗЧЕЗВАНЕ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here