Ако е вярно – значи самаряните ги има

0
Резултат с изображение за самарянинСамарянин – Човек, който според морала си е склонен да помага на другите, без да търси изгода.

        През месец юни румънския парламент прие Закон, които бе подписан от румънския президент Клаус Йохансон. Става дума за Закон който задължава големите вериги магазини в Румъния  да продават най-малко 51% румънски хранителни стоки, това ще важи при минимален праг  в магазини с годишен оборот над 2,2 млрд. долара. Търговците, които нарушават закона, може да бъдат глобени между 100 хил. и 150 хил. леи (от 24 600 до 36 800 долара), предава БТА. Магазините им може да бъдат закрити при повторни нарушения.

        Още при обсъждането на Закона,  той предизвика негативна реакция от страна на  Асоциацията на търговците на едро, според която това ще доведе до увеличаване на цените на храните. Някои от големите вериги дори обявиха ,че ще напуснат страната на което министъра на земеделието на Румъния Иримеско отговори че Румънското селско стопанство може само да изхрани своето население. С което въпроса бе приключен и сега земеделските продукти румънско производство са над 51% в хранителните „вериги”.

Днес четем в сайта Агропловдив, че веригите от магазини са потърсили МЗХ да искат да продават 51% български хранителни стоки.

Без коментар.   – / Статията се чете между редовете /

Говедовъд.ею

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here