Съюзът на говедовъдите на Гърция – подкрепете гръцките говедовъди

0

Съюзът на говедовъдите на Гърция призова гръцките потребители  за подкрепа на гръцкото говедовъдство, да купуват само млечни продукти произведени в Гърция.

” По този начин вие, ще помогнете да се поддържат около 100 000 работни места в млечната индустрия, ще допринесете  за по-добра икономика на страната и осигуряване на един минимален хранителен суверенитет, и най-вече ще бъдете сигурни  в качеството на нашите млечни продукти , които са и основна храна за нас и за нашите деца. 
Така че, вие купувайте само млечни продукти които са от  “100% гръцко мляко” и  “100% гръцки млечни продукти.

Някои полезни съвети:

A) Налице е гръцката марка. Две кръстосани гръцки знамена. Тези продукти са на 100% произведени от гръцко мляко и произведени в наши мандри. Внимание, има много продукти с квадратно гръцкото знаме и думите “гръцки продукт.” Тези продукти са произведени в Гърция, но техните суровини са предимно вносни.
   Б) В някои случаи има продукти, например има кисели млека, където с  големи букви е указан произхода на млякото (например  мляко Флорина, Пела или Серес), но в дребния шрифт  потребителя ще  се изненада, че 100% се отнася до процента на мляко, участващо в производството на продукта. Т.е. производителя означава, че млякото участва на 100%, но гръцкото мляко може да е 5%, а вносното 95%.
   В)При използването на имената на  млечни продукти, понякога се пишат имена на традиционни продукти, но суровините за продукта се внасят. Така че продукти, които имат истински имена, но не и думите “100% гръцко мляко” трябва да бъдат забранени.
 Всичко е в нашите ръце – на фермерите и потребителите . Ние не може да отменим на практика регламентите на ЕС, но можем да пазим и развиваме своята производствена структура. Само ние можем да изградим бъдещето на нашите деца.”

Една информация предоставена ни от  Атанасиу Василякас  -Президент на асоциацията Холщайн за Гърция.

© 2016 Всички права запазени. Корекции по материала и публикуването му от чуждо име – се наказва по реда установен от ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА! Позоваването на www.Говедовъд.ЕЮ е задължително!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here