Новини от Германия

0

Програмата за намаляване на обема на мляко в ЕС практически e неефективна. Помощта идва твърде късно за фермерите.

Асоциация на земеделските производители в Германия очаква, че

” Програмата на ЕС за намаляване на обема на мляко няма  забележимо се отрази на пазара на мляко и млечни продукти”. 

    Асоциацията даде своята оценка, въз основа на проучванията, че парите за помощи основно ще отидат във ферми , които вече в програмите си са решили да намалят производството на мляко.

      Изплащането на помощта може да стане най-рано в края на месец февруари-2017 г. Ето защо,от асоциацията призовават по най-бързия начин да се дадат на фермерите сумите, които се отпускат от Германското правителство, равняващи се на 116 милиона евро съгласно регламента за подпомагане на млекопроизводителите.

    Поне част от парите от помощите  трябва да се платят тази година на земеделските производители  засегнати от кризата в млечният сектор. При проектирането на националната програма за помощ е по-важно да се гарантира, че парите ще отидат  най-вече във  фермите, които и за в бъдеще ще произвеждат мляко.

АЗП-Германия

Изложението в Мекленбург без млечни крави

 Селскостопанска изложба в Мекленбург (Мела) е магнит за посетителите в продължение на 26 години и привлича повече от 70 000 посетители. Тази година изложението ще се проведе без присъствието на млечни крави.

   Асоциация на говедовъдите от Мекленбург-Западна Померания, Саксония-Анхалт и Бранденбург – иска  ясно да се разбере  кризата с млякото. Защо? Тъй като това е повече от просто, това е една лятна мълния върху иначе уж синьото небе на пазара. “Това е осезаем ураган”, казва д-р Сабине Крюгер – главен изпълнителен директор на Съюза на говеда във Волдек и никой не може да каже колко от  млекопроизводители ще останат когато тя свърши!

   Цените на суровото мляко са на най-ниско ниво  вече почти две години. Подобрение в момента няма. Много компании вече спират производството, тъй като те вече не се справят с натиска.

    Животновъди от сектора на месото в знак на солидарност към своите колеги ще  участват само в една  демонстрация.

” Обичам да работя с животни, дори ако това означава ставане в продължение на 365 дни по-рано и да си лягам късно, но това, което ние не можем да направим, е да работим  на половин цена”, казва Карин Пукхабер, който дой общо 220 крави със  семейството си.

АЗП-Германия

 Съживяване на пазара на живи животни

На 28.09.2016г в Линген се проведе търг и бяха продадени всички говеда

Резултати от търга   на ЕПЖ  Линген на 28/09/2016
номер макс. цена мин. цена
юници 176 € 1.950 € 1.329
крави     1 € 1.400 € 1.400
женски телета     6    € 400    € 297
телета за месо   10    € 480    € 387

Цените на  юниците скочиха в сравнение с предната разпродажба,  благодарение на голямото търсене от Италия, Холандия и Южна Германия. Там мандрите плащат по-високи цени за млякото.

Първите сто каталожни номера на офертите на търга бяха продадени като при  вихрушка . В края на деня, средната цена се стабилизира на  1.330 €, което е с  120 повече отколкото миналото. Максималната дневна цена бе от 1950 €. Докато най-добрите животни  бързо поеха  към Италия и Холандия, средните класове останаха в Германия. Резултатът е в ценови диапазон от 700-1950 €.

Това е добрата новина от търга, който  се проведе в една изключително трудна среда, отбелязаха  организаторите от Мастеринг.

АЗП-Германия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here